Menu

Kunststofbane 2 – en drøm…

image
Fodboldledelsen
09. november 2018 kl. 09:20
Som mange ved har vi i de sidste tre år arbejdet på at få en ny kunststofbane til LSF.

Årsagen til at vi gik ind i projektet var, at der nogle gange er omkring 120 spillere og ledere på den eksisterende bane og det er i vores optik helt uacceptabelt. Vi undersøgte bl.a. hvor mange udøvere der var og her er tallene vi sendte videre.

Vigtigt var det også at få undersøgt, hvor store arealerne er på de eksisterende anlæg set op imod ovennævnte tal og vi fandt ud af følgende:

Vores egen bane:        7452 m2

Stenløse:                    7776 m2

Ølstykke:                    9990 m2

Ganløse:                   10152 m2

Altså mente vi at vores projekt havde sin berettigelse og derfor indledte vi en dialog med kommunen der i første omgang lyttede til vores behov. Men det blev også meget hurtigt klart, at der ikke var penge i kommunekassen til dette projekt og derfor skulle vi selv skaffe pengene.

Der blev arbejdet på højtryk og specielt Thomas Bejer-Andersen og Ole Barca lagde et stort stykke arbejde i projektet. Masser af møder og mails blev det til, og efterhånden som de forskellige problemstillinger blev løst, kunne vi endelig sende et oplæg til kommunen.

Vi har i bestyrelsen arbejdet på at oparbejde en egenkapital over de seneste tre år for at styrke de økonomiske rammer. Og med nøjsomhed og fornuft fik vi opbygget en egenkapital i LSF, så banken ville være med til en finansieringsplan vi kunne stå på mål for. Vi skaffede midlerne ud fra den oprindelige plan, men det viste sig ikke at være nok.

Her er præcist hvad vi sendte til kommunen:

Som vi har drøftet på vores møder, forventer vi at den samlede investering i en ny kunstbane beløber sig til ca. kr. 4,8. mio.

Såfremt investeringen sker gennem kommunen, kan momsen løftes, og derudover har vi fået tilsagn om et nyt lysanlæg, der oprindelig er bevilget i 2018 til den eksisterende kunstbane 1. Overordnet medfører dette et restfinansieringsbehov i størrelsesorden ca. kr. 3. mio.

Men så blev det hverdag.

Den første indikation på at det ikke lige gik som vi havde håbet på var, at lysanlægget til den eksisterende kunstbane – som udgjorde 850.000 kr. i henhold til notat af 5. februar i perioden 2018-2021 - her i efteråret pludselig blev taget ud af planen, kommunen trak deres bevilling tilbage. Det var en væsentlig forudsætning for det vi arbejdede ud fra.

Men vi håbede da på, at de var til at snakke med. Kort inden de afsluttende møder fik vi noget af en overraskelse. Her fik vi tilsendt et kontraktoplæg til underskrift, med en masse nye udgifter vi ikke var bekendt med, men LSF skulle bære alle omkostningerne (og risikoen) for projektet.

Det totale beløb oversteg det budget vi havde og vi nærmede os et beløb på omkring 6. mio. kr. Der vidste vi, at vi var så langt fra hinanden, at det måske var en drøm der bristede.

En anden ting er så, at vi rent faktisk ikke ville få fuld råderet over banen. Den skulle indgå på lige fod med de andre kunstbaner i kommunen uagtet, at det var os selv der havde finansieret den.

Det skal også her nævnes, at der i perioden har været flere ting fremme i pressen. Flere politikere har udtalt sig og bl.a. nævnte Borgmester Karsten Søndergaard, at den nu var en realitet – dog uden at vi vidste det og på det tidspunkt ikke havde forhandlet færdigt.

For god ordens skyld har vi fået at vide, at kommunen bevilligede driftsomkostningerne til den nye bane – som altså ikke blev til noget.

Så det blev et forholdsvist kort møde i sidste uge da det hurtigt var klart, at vi lå langt fra hinanden og derfor var der ingen grund til at fortsætte projektet.

Det skal ikke være en hemmelighed, at vi er en lille smule ramt og skuffet i øjeblikket.

Vi gør det kun for vores klub og medlemmernes skyld for at få optimale forhold for vores trænere, ledere og brugere, men desværre tabte vi dette slag. Samtidig er det vigtigt, at vi også kan tilbyde de unge mennesker i vores lokalsamfund gode betingelser for at mødes under gode forhold. 

Vi vil i fodboldledelsen stadigvæk fremadrettet arbejde for endnu bedre forhold i LSF, nu må vi bare tage nogle andre briller på og se om vi kan løse det på anden vis.

Luk