Menu

Mindeord til Søren Vinther fra LSF og 66-holdet

image
LSF & 66-holdet
09. august 2020 kl. 12:31
Søren Vinther er desværre afgået ved døden i en alder af blot 54 år, efter et svært sygdomsforløb gennem de seneste knap 10 måneder. Det er med stor vemod og triste tanker, at vi ikke længere har Vinther blandt os.

Vinther har været et kendt ansigt på stadionanlægget og klublokalerne, hvor han har haft sin gang i 45 år siden han flyttede til Smørum i 1975, og meldte sig ind i LSF som miniputspiller. Præcis som i dag, var der også i 70´erne en engageret forældreskare omkring ungdomsfodbolden i LSF, hvor 1966-årgangen ikke var nogen undtagelse. Det udmøntede sig et stærkt kammeratskab og adskillige udlandsrejser til Smørum’s venskabsbyer, ligesom mange pokaler og medaljer blev erobret med Vinther som fast aktør på ungdomsholdet.

I seniorårene var Vinther ligeledes en fast del af klublivet i LSF og, ud over at være fodboldspiller, tog Vinther også aktivt del i det frivillige LSF-arbejde i både seniorudvalg, som pigetræner, arrangør af indendørsstævner mv. Derudover bidrog Vinther altid med diverse trykkeri-opgaver i LSF-regi, herunder sidelinjen, plakater, kampprogrammer og meget mere.

I 1996 hvor familie- og arbejdsliv begyndte at fylde mere for de dengang 30-årige LSF-spillere, var Vinther blandt initiativtagerne til etablering af 66-holdet. Her skulle flere fraflyttede 66-drenge lokaliseres og ”genindkaldes” til LSF – en opgave Vinther naturligvis stod i spidsen for. Med supplement fra enkelte jævnaldrende, og socialt velbegavede, LSF-spillere blev der hurtigt samlet en bruttotrup på 25-27 spillere, der alle var klar til at tilegne sig holdånden. Begrebet Maybe we loose some times, but ”winners never quit” har altid været synonym med 66-holdet – det begreb har Vinther været høj fanebærer for på grønsværen, men ikke mindst også i relation til kammeratskabet og det sociale hold- og klubfællesskab.

Efterhånden som bentøjet hos spillerne fra det oprindelige 66-hold blev mere og mere slidt, har der været behov for forstærkninger fra lidt yngre kræfter til holdet, og derfor fortsatte holdet helt frem til 2015 med at spille seniorfodbold. Med ganske få skadespauser har Vinther troligt snøret støvlerne og kæmpet for LSF i gennem 45 år, og med sin ganske særlige evner med indersiden blev Vinther kendt som 66-holdets Jon Dahl, hvilket har givet ham flere titler som holdets topscorer. De sportslige højdepunkter for Vinther var, da 66-holdet blev sjællandsmestre i serie 5 i 2013 og igen i 2017, hvor det dog var i oldboys-regi sjællandsmesterskabet blev hevet hjem til LSF. Vinther’s fodboldkarriere startede i LSF og sluttede også i LSF, men desværre alt for tidligt som Superveteran efter en veloverstået 2019-sæson.

De mange timer i LSF og omkring 66-holdet har naturligt nok gjort Vinther til et kendt ansigt og en central personlighed i klublivet. En af Vinther’s særlige egenskaber var hans arrangør-evner, og evnen til at bevare kontrollen over såvel store, som små arrangementer og begivenheder, der blev søsat i fodbold-regi. Selv om andre var godt i gang med et arrangement, kunne man altid række ud til Vinther, og regne med en hjælpende hånd – det gjorde ham til en særdeles vellidt personlighed omkring fodboldlivet i LSF.

Vinther var naturligvis med til at introducere ”66-on tour”, der siden 1996 har indtaget adskillige europæiske storbyer, såvel som svenske ødegårde og jyske landsteder. Selvom Vinther aldrig var en del af rejseudvalget, havde han alligevel altid en finger med i spillet – stort som småt.

Kære Søren Vinther, tak for din store indsats i LSF-regi gennem 45 år, og din uvurderlige betydning for 66-holdet siden etableringen i 1996. Du har været en fantastisk ambassadør for fodbold i LSF, og vores tanker går til din familie, som skal vide at du var en god og dedikeret kammerat og ven. Din tilstedeværelse på stadion og dit smittende engagement for klubben vil blive savnet.   

Hvil i fred – 66 & LSForever!

 

 

NB: Søren Vinther bliver bisat fra Smørum Kirke på onsdag, den 12. august kl. 13.00 hvor familien oplyser, at alle der kendte Søren velkommen til at møde op og tage en sidste afsked med ham, og desuden deltage i det efterfølgende mindearrangement.

Den aktuelle COVID-19 situation medfører dog begrænsning i antallet af personer der må være i kirken, og dem der er reserveret plads til har derfor fået direkte besked fra familien. Der vil være opsat højttalere, som vil gøre det muligt at lytte med selvom man står uden for kirken.

Luk