Menu

Nyhedsbrev - januar 2021

image
LSF Bestyrelse
31. januar 2021 kl. 09:47
Medlemsbrev fra bestyrelsen.

Januar 2021

Kære alle medlemmer i LSF

Vi kan se tilbage på år 2020 som en blandet fornøjelse, og har nu taget hul på 2021 uden at kunne dyrke den sport man elsker. Det har været svært at følge med i skiftende restriktioner, forsamlingslofter, regler, vejledninger og nedlukninger. Det har været til udfordring og gene for os alle. Men vi har været, og er, meget taknemmelige for den store indsats, som alle vores trænere, spillere, frivillige og forældre har ydet for at få det hele til at gå op i en højere enhed – det skal der lyde en stor tak for!

I februar 2020 blev en ny bestyrelse nedsat, som trods diverse nedlukningsperioder kontinuerligt har samarbejdet med en masse frivillige kræfter, og igangsat flere forskellige tiltag, der alle tog udgangspunkt i at LSF vil være den foretrukne breddeklub med plads til ambitioner i Egedal og omegn. Vi ønskede med andre ord, at LSF kan være en klub for alle – lige fra en spiller som kun har sparket til en fodbold få gange, og til den spiller som er tæt på at være god nok til f.eks. FC Nordsjælland.

Men nye ambitioner kræver også flere tiltag, flere frivillige, flere trænere osv. Trænerrådet har i 2020 arbejdet intensivt med at løfte det sportslige fundament. Dette bl.a. i form af målmandstræning til alle klubbens ungdomsmålmænd. LSF har også lavet aftale med 3 sportskoordinatorer, som skal hjælpe på tværs af årgangene fra U11 til U21 og ikke mindst sikre en lidt mere struktureret talentudvikling til primært vores egne senior hold, så vi i de næste mange år har et senior hold placeret i Danmarksserien, som jævnligt kæmper med om oprykning til 2. division.

Corona pandemien betød desværre nedlukning i foråret fra midt marts til start maj. Forårs- turneringen nåede ikke at blive skudt i gang og kun senior fik et par kampe om oprykningen til 2. divisionen og senior 2 endte med at rykke op i Sjællandsserien, uden at spille de sidste kampe i rækken. Efter sommerferien var restriktionerne lempet så meget igen, at vi kunne spille fodbold, under nogenlunde normale tilstande. Tilskuere skulle dog sidde på en stol og der måtte max være 100 personer i grupperne, men vi fik det til at fungere og det blev vores nye hverdag i LSF. I skrivende stund har LSF været lukket ned for fodbold siden den 7. december, og vi nåede kun at åbne 1 dag i januar, før myndighederne reducerede forsamlingsforbuddet til 5 personer, hvilket igen gjorde holdtræning utrolig svær.

Men fodbolden bliver åbnet igen, lige så hurtigt som forsamlingsforbuddet gør det muligt at træne igen. Om det bliver i februar eller marts, må vi afvente og se. LSF følger myndighedernes anbefalinger, som vi hele tiden har gjort. Vi håber trods alt, at LSF i 2021 vil byde flere nye medlemmer velkommen, specielt pige- og senior-spillere. Vi håber på en god forårsturnering, der sikrer, at LSF efter sommeren har et hold pr. årgang placeret i de bedste ungdomsrækker (SU, Liga 2, Øst 1/2). Balancen mellem bredde og ambitioner er svær, men LSF’s stærke klubliv og rammer er kendt på Sjælland og ikke mindst af DBU, hvor vi er kendt for at give en god fodboldopdragelse med godt kammeratskab i fokus. To vitale elementer for at breddefodbold trives og ikke mindst have ungdomshold der kan spille lige op med hold på højeste niveau lige under superliga-klubberne.

For at holde klubben kørende, valgte vi i 2020 at fastholde vores kontingentsats. Vi forsøgte at kompensere tilbage til holdkasserne med et beløb svarende til de udgifter, som LSF sparede grundet Corona nedlukning.

Det kan virke underligt at opkræve kontingent for noget, som man ikke får fuldt udbytte af; men vi må også erkende, at langt de fleste udgifter i klubben fastholdes på trods af nedlukkede perioder. Eksempelvis er vi fortsat nødt til at betale af på vores flotte nye kunstgræsbane, ligesom langt de fleste administrative udgifter er uændrede. Vi har derfor for 2021 valgt at fastholde de samme kontingentsatser som sidste år, for at sikre klubbens vækst og mulighed for fortsat at understøtte de mange nye initiativer. Kontingentopkrævningen er en indtægtskilde for LSF og for at vi kan tilbyde træning, stævner, turneringer og kampe når vi igen åbner op, så er kontingentbetalingen en nødvendighed.

Vi har ydermere en trænerstab der står standby og klar til at rykke i træningstøjet, så snart vi åbner igen. Dem skal vi passe på, så vi også kan tilbyde et godt setup efter nedlukning, ligesom vi også har en ambition efter sommeren 2021 at løfte antallet af trænere til det forhåbentlig voksende medlemsantal.

Vi har i bestyrelsen talt meget om forskellige løsninger for at fremme det sociale og sportslige i en svær situation, og vi håber på jeres opbakning til, at kontingentmidlerne bedst kommer alle til gode, hvis de anvendes i LSF, så vi kan sikre fremtiden og til at booste de sociale aktiviteter på holdene, når vi igen kan mødes.

LSF er klar til en genåbning når det sker, og det betyder også at vi udsender kontingenter som normalt, så vi kan få styr på det administrative omkring betaling og godkende spillercertifikater til kampene, så det ikke skal stå i vejen for turneringsstart. Bestyrelsen tror på, at DBU vil forsøge at fastholde planen for opstart af forårsturneringen så meget som muligt, og derfor forventer vi at der ikke vil være lang forberedelsestid fra opstart af træning til start turnering.

Skulle der være familier blandt vores medlemmer der er hårdt ramt af den nuværende situation, er vi som altid imødekommende over for at finde en løsning.

Vi glæder os til at vi igen kan åbne LSF og se en masse glade fodboldspillere og trænere på vores 2 kunstgræsbaner. Indtil da, så må I gerne sætte kryds i kalenderen torsdag den 25. marts kl. 19.00 – hvor vi afholder online-medlemsmøde.

På glædeligt gensyn på banerne

LSF Bestyrelse

Thomas, Ole, Klaus, Morten, Benneth, Tina, Rasmus, Helle

Luk