Menu

Optakt: Så skal vi i gang

image
Tekst: Peter Wagner
28. marts 2021 kl. 13:15
Otterup venter Skærtorsdag på Fyn!

Optakten
En meget kaotisk vinter med usikkerhed og mange spørgsmål er nu ved at blive besvaret. Heldigvis er foråret ved at være her og Skærtorsdag går det løs. Vi skal nemlig en tur til Otterup på Fyn og allerede 2. Påskedag venter Roskilde 06 i Roskilde.

Men først venter Otterup og vil vi noget skal kampen vindes!

Otterup er ikke en klub vi normalt møder da det ligger på Nordfyn. Vi vandt med 3-1 hjemme i august, men det var også andre tider.

I øjeblikket aner vi simpelthen ikke hvor vi står! Der er kun spillet to træningskampe og den sidste mod BSF blev vundet med 2-0 så lidt selvtillid er der.

Men der skal præsteres fra dag 1! Så kampen på Fyn bliver et pejlemærke for hvordan det kommer til at gå, men lad os tage fat på nogle at de spørgsmål der træner sig på

Truppen
Vi har ingen skader og kun Dennis Lind i karantæne. Der er kommet noget tilgang på den offensive del. Efter over et års skadespause kan vi vel godt sige at det er en tilgang når Bornholmerexpressen Benjamin Madsen – eller ”Benja” – igen er kommet op i omdrejninger. Han er selvfølgelig ikke helt i form endnu, men skal nok bruges som joker – og det plejer at gå godt.

En anden spiller der er tilbage i den hvide trøje er Frederik Jørgensen der var hos os i et halvt år og lavede der en del mål. Han har været ude at prøve lykken i bl.a. Hvidovre og Avarta, men er vendt tilbage. Jeg forventer at han starter inden.

En helt ny spiller er Conrad Lunde der kommer fra Roskilde. En ung spiller der også har været skadet og derfor lige skal op i omdrejninger.

Han spiller på midten og er vel – populært sagt – en lidt yngre udgave af vores omdrejningspunkt ”EK”.

Ydermere er det vist nok blevet sådan, at vi må skifte fem spillere ud så det er en potent trup der drager til Fyn.

Turneringsformen
Jeg tror den holder nu! Jeg forudsagde det rent faktisk i januar og nu tror jeg på det. Vi har en udsat kamp mod Roskilde 06. Herefter følger en hel runde med ti kampe og når den sidste kamp er spillet den 13. maj, går de fire øverste – med points – til et slutspil mod den anden pulje på Sjælland. De hold spiller så mod hinanden to gange før de to oprykkere findes.

Skulle vi blive dårligere placeret end fjerdepladsen så spilles der et nedrykningsspil.

Så vi kan vel sige, at hver kamp bliver en form for pokalkamp – og det hele afgøres på meget kort tid.

Hvor står vi så nu og hvad bliver afgørende?
Hvor vi står ved jeg ikke, men det er der vel ikke mange hold som gør. Mere interessant bliver det hvad der bliver afgørende. Min tese er her, at de hold der har en bred trup tager stikkene hjem på den lange bane. Der er ikke plads til mange skader og karantæner og når der spilles mange midtugekampe så skal der nok roteres en del. Der er ikke tid til at komme sig over de mindre skader så det bliver et langt sejt træk – vi kan vel med rette sige at holdene skal spille sig i form.

Pisttt….lidt fra inderkredsen
Der en rigtig god stemning på holdet. Og der tales virkelig om, at det er NU. Spillerne ved godt at der ikke er plads til mange off-days så de er også klar mentalt.

Med det jeg har set – og det er ikke meget – så ser det ud til at defensive er på plads. Alle spillede i lørdags en fin kamp og jeg tror, at vi bliver svære at nedbryde.

Offensivt er jeg mere i tvivl da nye spillere er kommet til. Der er også mange om buddet her, men heldigvis kender spillerne hinanden godt og mit håb er, at automatismerne kommer hurtigt på plads – hvad det så rækker til må vi se.

StillingHerre-DS • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 Herlev IF 20 13 4 3 43
2 LSF 20 12 1 7 37
3 GVI 20 10 7 3 37
4 Allerød FK 20 10 5 5 35
5 B 1908 20 10 4 6 34
6 Greve 20 10 2 8 32
7 Taastrup FC 20 7 4 9 25
8 IF Skjold Birkerød 20 6 4 10 22
9 Otterup B & IK 20 4 6 10 18
10 Vordingborg IF 20 4 5 11 17
11 Roskilde Boldklub 20 2 2 16 8
Luk