Menu

Senior 1: Effektive GVI vinder fortjent 4-1

image
Tekst: Peter Wagner
20. september 2020 kl. 09:13
Firemålsskytte sænkede Smørumdrengene!

Optakten
Efter kampen sagde cheftræner Kim K, at ”de ville det mere end os” og det er jo nok sandt. Men der var altså andre ting der skal tages med i den ligning.

Min påstand er, at vil man noget skal man have en spidsangriber der bare laver mål. Og det havde GVI i form af bomberen Mathias Veltz. En ordentlig kleppert der lavede fire mål og dermed sænkede Smørumdrengene. Ydermere var det på de fire chancer han fik – tror jeg nok – men det var ikke meget mere de havde da vi absolut var med i kampen.

En anden tese er, at vi blev slået med egne midler. Fra starten lagde GVI et meget højt pres og kom med en aggressivitet vi ikke havde set i meget lang tid. Vi fik aldrig ro over vores spil og virkede i specielt 1. halvleg lidt kyste over det pågående GVI- spil.

Netop det er meget kendetegnende for den måde vi gerne vil spille på og derfor blev det en intens affære med en masse frispark til følge.

Der var kun en ændring op til kampen og det var at Thomsen har været syg i ugens løb og ind kom Weiss.

Kampen – 1. halvleg
Det hele startede som lyn og torden. Begge hold startede i et djævelsk tempo.  Det gav pote allerede efter 5. min.

En omstilling til GVI og en bold frem til Mathias Veltz. Han tog den ned udenfor feltet og hamrede til bolden. Den sad helt oppe i krydset og ramte tværribben og røg ned på stregen og i mål. Et af de flotteste mål der er scoret i mange år, fortalte mange GVI-tilhængere mig bagefter.

Det slog ikke drengene ud og i det 15. min. var det vores tur. Vi fik erobret bolden og fik den frem til ”EK”. Han hamrede til bolden udefra og Mikkel Gram i GVI-kassen kunne kun halvklare og bolden røg ud til Gransee der spillede den på tværs til Kristian Larsen der fra tæt hold kunne udligne.

Det var en utrolig intens og medrivende forestilling vi var vidne til. Og i det 22. min. fik GVI endnu en omstilling. Lidt tumleri og pludselig stod ”Bomberen fra GVI” fri og så stod det 2-1.

Men vores drenge fortsatte selvom vi blev lidt handicappet da Gransee gik i stykker efter en halv times spil, men så har vi jo Scott der blev sat ind.

Nu snakker vi jo tit om kynisme – eller effektivitet – og det havde GVI. Opspil i deres højre side i det 37. min. og ud af ingenting blev bolden sparket indover fra baglinjen og tæt under mål kunne ”Bomberen fra GVI” heade sit hattrick i kassen – hvor var vores forsvar? – og så stod det 3-1 i en utroligt underholdende 1. halvleg, hvor vi bare mødte en modstander der altså ville det mere end os – og så scorede begge hold på de chancer de havde.

Kampen – 2. halvleg
Ser vi på sidste uges kamp mod B1908 var det os der var i teten i 1. halvleg og så kom vi lidt på hælene i 2. halvleg – og det skete også denne lørdag – dog med omvendt fortegn. GVI trak sig naturligt lidt tilbage og vi fik mere spil.

I det 50. min. fik vi en omstilling og bolden havnede lidt ude i siden hos spirrevippen Jacob Lind, men hans skud røg forbi mål.

Og sådan blev det ved. Vi havde bolden meget, men kunne ikke ramme målet. Tættest på var nok en ”Scott-klassik” hvor han fra sin venstreside trak ind i feltet og fik trykket af…og igen ved siden af målet. Jeg tror rent faktisk ikke at Mikkel Gram i GVI-målet havde en redning da vi altså ikke kunne ramme målet. Men se selv kampen på veo.lsf.dk.

GVI havde også deres chancer nu der blev satset. I det 74. min. var de alene med Løven i kassen ”Bjerre”, men den tog han sig af.

Det sidste søm i kisten kom i det 91. min. da ”Bomberen fra GVI” fik en lang aflevering og alene med Fisch fik han bugseret bolden forbi ham og i mål til en 4-1 sejr.

Det var gameover og så er det op på hesten igen.

Jeg talte med Kim K efter kampen – og også nogle af spillerne. Vi kom ned på jorden, men hvorfor gik det som det gik?

Først og fremmest så bemærkede alle, at vores genpres ikke fungerede optimalt. Om det var fordi vi hele tiden blev stresset ved jeg ikke, men når man igennem en stor del af kampen taber duelspillet så er det svært. Ydermere så betød det høje pres også mange fejlafleveringer. Altså var det os der hele tiden skulle bruge kræfter på at jage bolden.

Og sådan kunne jeg blive ved. Måske er det rigtigste bare at sige, at denne lørdag i Nymosen mødte vi et bedre hold på dagen der havde den kynisme og effektivitet der skal til for at vinde en fodboldkamp – og så altså ”Bomberen fra GVI” Mathias Veltz!

Så vi skal videre og det skal gå udover Roskilde der kommer på besøg næste lørdag.

Kampen i tal:
1-0       05. min.          Mathias Veltz
1-1    15. min.             Kristian Larsen
2-1    22. min.             Mathias Veltz
3-1    37. min.             Mathias Veltz
4-1    91. min,             Mathias Veltzx

Gule kort:                   Fisch, Thomsen og ”KG”

Opstilling:
Målmand: Bjerre
Forsvar:  ”KG”, Fisch, Søberg og Dennis
Midtbane: Holden (ud 60 min), ”EK”, Weiss (ud 70)
Angreb: Jacob, Gransee (ud 30) og Kristian
Bænken:  Scott (ind 30), Beck (ind 60) og Thomsen (ind 70)

StillingHerre-DS • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 Herlev IF 20 13 4 3 43
2 LSF 20 12 1 7 37
3 GVI 20 10 7 3 37
4 Allerød FK 20 10 5 5 35
5 B 1908 20 10 4 6 34
6 Greve 20 10 2 8 32
7 Taastrup FC 20 7 4 9 25
8 IF Skjold Birkerød 20 6 4 10 22
9 Otterup B & IK 20 4 6 10 18
10 Vordingborg IF 20 4 5 11 17
11 Roskilde Boldklub 20 2 2 16 8
Luk