Senior 1: Flot sejr på Fyn – Otterup besejret med 2-0!

image
Tekst: Peter Wagner
01. april 2021 kl. 16:50
Det var en flok forventningsfulde drenge der denne Skærtorsdag drog til Fyn for at møde en svær modstander Otterup.

Optakten
Det var en flok forventningsfulde drenge der denne Skærtorsdag drog til Fyn for at møde en svær modstander Otterup. Ydermere havde Otterup allerede spillet en kamp så det måtte forventes, at de var mindre rustne end os….men sådan gik det slet, slet ikke.

Taktikken var der ikke ændret så meget på. Cheftræner Kim Kjærsgaard havde observeret, at de havde en back der skulle ”leges” med og den opgave løste tilbagekomne Frederik Jørgensen og Gransee til fulde. Samtidig er vi kendt for at altid at sætte pres på boldholderen og det gjorde vi også denne gang. Resultatet var, at Otterup slet ikke kom til noget som helst og det var os som styrede spillet.

Kampen – 1. halvleg
Det hele startede rigtigt godt med gameplanen. Otterup kom næsten ikke i nærheden af vores mål, og som jeg skrev i optakten, så har vi et af rækkens bedste defensiv – ikke kun forsvar, men defensiv. Det betød at alle tog del i de defensive opgaver og derfor lykkedes presspillet så godt som det gjorde.

Det eneste Kim K. var lidt ærgerlig over var, at vi ikke fik scoret i første halvleg – bl.a. var der gode forsøg fra bl.a. Thomsen og det afstedkom en på tværribben og et skud på stolpen.

Otterup var ved at være møre så forventningen til, at det nok skulle lykkes i 2. halvleg, var intakt.

Kampen – 2. halvleg
Starten blev lidt af en rodet affære. så der måtte ske noget. Jeg ved ikke om Kim K. havde set kampen onsdag mellem Østrig og Danmark, men han foretog en udskiftning – men med tre spillere. Ind kom tilbagevendte ”Benja”, Soelberg og debutanten Conrad Lunde og det skulle få afgørende betydning for kampen.

Et godt opspil i det 65. min. hvor Søberg slog den i dybden til Conrad. Han kom til baglinjen og lage den tilbage til Soelberg der satte sin kolde højre på og så stod det 1-0.

Der skulle ikke gå lang tid før netmaskerne blafrede igen. Conrad havde fået at vide at han skulle komme til baglinjen og skyde på mål. Det første havde han jo lige gjort så nu måtte han så skyde på mål. Det gjorde han så godt i det 79. min., at målmanden gav en retur til en iskold angriber: Soelberg – og så stod det 2-0.

Fuldstændig som med landskampen gjorde indskiftningerne en forskel. Men som landstræneren sagde – og Kim K istemte – så var de blevet møre i 1. halvleg og der var mere plads i 2. halvleg, men to mål og to assist af de indskiftede spillere er bare klasse.

Så det var game over og den blev kørt sikkert hjem.

Jeg stillede Kim K. et par spørgsmål og her er svarerne.

Hvad gik godt i dag?
”Først og fremmest vores presspil – og vores defensiv. Vi er svære at nedbryde og spille imod og så har vi ikke glemt at lave mål. Vi er tålmodige når det skal til og så har vi nogle hurtige kanter. Men det at vi presser boldholderen gør ondt.”

Noget der skal arbejdes med?
”Det må være at få flere kampe i benene. Godt er det at vi brugte alle indskiftningerne da du jo skrev at den brede trup bliver afgørende når det endelig regnskab gøres op.

Men jeg er ikke utilfreds med noget andet end vi skulle have scoret nogle flere mål – og gerne i første halvleg.”

Vil du fremhæve nogle spillere?
”Det er stærkt at Soelberg iskoldt går ind og laver to mål og så at Conrad – der er debutant – laver to oplæg. Det lover godt for de næste kampe, at jeg har så mange strenge at spille på. Igen står vi godt på banen og hele forsvaret lukker fuldstændigt af. Og så skal jeg lige nævne vores omdrejningspunkt ”EK” så når det kniber så spil bare bolden hen til ham så sker der et eller andet.”

Næste kamp er allerede på mandag – hvad tænker du på lige nu?
”Ikke så meget. Jeg har fuld tillid til de spillere jeg har og vi har et enkelt afbud, men til gengæld har Dennis Lind overstået sin karantæne så også han kommer i kamp.