Menu

Senior 1: Nykøbing FC blev for stor en mundfuld!

image
Tekst: Peter Wagner / Foto: Jørgen Steen Jensen
03. september 2019 kl. 22:33
SYDBANK POKALEN

Optakten
Det var en noget kaotisk optakt da flere af spillerne ikke rigtigt kunne nå at komme så tidligt så der skulle trylles. Og det blev der så. Fisch var væk da han spiller med en skade og i hans fravær fik ”BN” chancen og den tog han med kyshånd da han spillede en rigtig god kamp. Men ellers var det nok mere det tidlige tidspunkt som fik indflydelse på dagen, men kampen blev en positiv oplevelse som Ole Barca sagde efter kampen.

Kampen – 1. halvleg
I starten af kampen kunne det ikke ses, at det var toppen af 1. division der var på besøg. Vi fik lagt et godt pres og rent faktisk var det ikke mange gange at NFC var over midten i den periode. Allerede i det 7. min. lugtede det af mål. Det udmøntede sig i en dobbeltchance til Weiss og Scott, men begge forsøg blev afværget.

Men i det 13. min. skete der noget. Et fantastisk godt opspil blev afsluttet med at Weiss spillede Scott fri med hælen og så stod det fortjent 1-0. Klassemål!

Vi trak os lidt tilbage og nu begyndte NFC-spillerne at vise, at der trods alt, er en forskel mellem de to hold. De kom op i gear og tempoet blev sat en tak op. Det udmøntede sig i et gennemspillet angreb over kanten (var der ikke offside – det hævder mange) og da bolden blev spillet på tværs, så blev der scoret mod Pumaen i kassen. Lasse havde fået chancen i dagens kamp.

Og så er der det med at topholdene mange gang lige har heldet. Vi havde hjørnespark og bolden kom indover. Her headede Søberg på mål og målmanden måtte diske op med en pragtredning. Det satte gang i en kontra og bolden kom indover i vores enden og desværre ramte den Søberg som måtte se bolden gå i kassen – altså selvmål. Så ond kan fodbold være. Tænk hvis han havde scoret på låget et minut tidligere….

En flot halvleg var ovre, men med et lidt ærgerligt resultat.

Kampen – 2. halvleg
Jeg fik efterfølgende at vide, at NFC-træneren ikke var tilfreds med sit hold og det benyttede han sig så af og satte to nye spillere ind efter pausen. Det må være stamspillere, for jeg skal da love for at det ændrede kampen en del på dette tidspunkt.

Men vi skulle dog lige have en appetitvækker. I det 49. min. spillede Weiss – han blev fortjent kåret som kampens pokalfighter – igen Scott helt fri. Men hans afslutning blev pareret og så gik det den anden vej. Og bum – så lå bolden i kassen til 3-1. Forskellen mellem de to hold i aften var klart, at de straffede vores fejl hver gang vi lavede nogen og det skete igen 10. min. senere. Igen var vi på vej frem og vi blev brudt. En lang bold til deres angriber der fra en meget spids vinkel hamrede bolden i kassen via den ene stolpe og så stod det 4-1.

Der var en halv time endnu og jeg frygtede nu at vi skulle gå lidt i oplysning, men heldigvis skete det ikke.

Det virkede som om at NFC var tilfreds med det de havde præsteret og vores drenge fik mere og mere fat i kuglen og flere angreb blev bygget op. Der var skud fra bl.a. Thomsen, Scott og andre, men specielt ”Benjas” skud der lige gik forbi trekantssammenføjningen havde fortjent en bedre skæbne.

Men det var en god fodboldkamp vi var vidner til. Fair spillet og vi kunne se, at der var flere rækker imellem holdene, men så udtalt var det heller ikke. Var vi kommet foran, havde vi udlignet – tja….så ved vi aldrig hvad der kunne være sket.

Weiss blev som sagt kampens spiller, men også unge ”BN” gjorde det fantastisk, men som Ole Barca sagde så var han stolt af hele holdet og den kollektive indsats de leverede. Heri kan jeg kun give ham ret.

Så der er meget der kan bruges til den næste kamp på lørdag ude mod Tåstrup.

Kampens spiller blev Marcus Weiss, tildelt af Team Sydbank.

Kampen i tal: 

1-0 13. min. 1-0
1-1 24. min. NFC
1-2 37. min. NFC
1-3 50. min. NFC
1-4 58. min. NFC

Gule kort: Scott

Opstilling:

Målmand: Bjerregaard
Forsvar: ”KG”, ”BN” og Søberg
Midtbane: Thomsen (ud 75), A. Beck, Mathias B (ud 66), Weiss og ”EK” (ud 75)
Angreb: ”Benja” og Scott
Bænken: Jacob (ind 66), Holden (ind 75) og Jegind (ind 75)

Luk