Menu

Senior 1: Smørumdrengene kæmpede heroisk - interview med cheftræner Kim K!

image
Tekst: Peter Wagner / Foto: Holger Agerskov
06. november 2020 kl. 12:38
Der ventede Smørumdrengene en meget svær pokalkamp mod Brøndby. Som mange godt ved så tabte vi kun med 1-0 – men det var en kamp hvor drengene kæmpede heroisk og gav alt hvad de havde.

Optakten
Der ventede Smørumdrengene en meget svær pokalkamp mod Brøndby. Som mange godt ved så tabte vi kun med 1-0 – men det var en kamp hvor drengene kæmpede heroisk og gav alt hvad de havde.

Selvfølgelig skal Brøndby vinde – de ligger flere rækker over os, men alle kommentatorer m.m. var imponeret over den disciplineret indsats der blev leveret.

Da jeg tit kører til kampene sammen med cheftræner Kim K. drøftede vi kampen – både før og efter – og meget er også sagt på TV. Men når vi sidder alene i en bil, så kan vi gå lidt mere i dybden.

Jeg har lagt flere clips op på facebook fra omklædningsrummet – der normalt er lukket land – så kan i se hvad der bl.a. bliver sagt før, i pausen og efter kampen.


Kim – hvad er dit indtryk lige nu kampen er spillet?
”Stolthed! Jeg er virkelig stolt af det drengene præsterede. Der blev kæmpet det bedste de havde lært. Husk på at Brøndby træner flere gange om dagen og laver ikke andet. Vi har knap nok kunne træne op til kampen, men alligevel holder vi dem fra det helt store”.

Jeg var jo selv med til taktikmødet – hvordan blev gameplanen overholdt?
”Der er flere aspekter her. Ser vi på det rent defensive så er det vigtigt at Løven i kassen har en af de aftener hvor han toppræsterer – og han leverede varen. Nøglen til at de ikke fik så mange chancer var, at vi ikke skulle bringe os i ubalance – altså bliver overspillet. Konkret betød det, at ”KG” og Fisch – samt Thomsen lige foran - hele tiden bakkede hinanden op så vi ikke så nogle udfald hvor de kom i overtal. Og alle tre spillede en fremragende kamp – Fisch måske den bedste i den hvide trøje.

Hertil kom, at backerne – Søberg og Jacob Lind også tog sig af kanterne og det klarede de også fantastisk.

Så det var vigtigt, at vi havde organisationen på plads og stod kompakt. Det betød også, at de offensive spillere skulle tage mere del i de defensive pligter.”

Men de scorede jo et mål over kanten...
”Ja – deres bedste spiller – Riveros – kom forbi i fuld fart og sender bolden indover. Den rammer desværre en af vores spillere på vejen og snyder Bjerre i kassen lidt. Var det ikke sket så kunne det være at bolden måske bare var kørt igennem feltet – hvem ved”.

Hvad så med det offensive spil?
”Aftalen var, at vi skulle satse på få omstillinger da vi naturligt kom til at stå meget lavt. Brøndby havde næsten tre mand konstant i de bagerste kæder og så bliver det svært for vores angribere. Og det der er den store forskel mellem os og dem er, at når vi endelig fik bolden så sad de i benene på os – den tid vi normalt får fik vi ikke, men det lykkedes til dels i 2. halvleg”.

Den må du lige forklare...
”I første halvleg var vi presset. Det var en ny situation vi lige skulle have styr på. Vi holdt dem stangen i 40. min. og så scorede de.

Til gengæld synes jeg vi kom med attitude i 2. halvleg. OK – de var bedst, men vi fik sat nogle rigtigt gode kombinationer sammen, men desværre nåede vi ikke helt frem til deres felt.”

Er der noget du specielt vil fremhæve?

”Ja – vi er i kanonform! Hvor er det ærgerligt at vi ikke kan spille de sidste fire kampe – men sådan er det lige nu. Sidste gang holdt vi i en lille time og så knækkede vi. Denne gang holdt vi hele kampen. Jeg synes ikke vi gik ned på noget tidspunkt rent fysisk, og det skal vi bruge når vi kommer i gang igen.”

Hvad med spillerne – overraskelser?
”Næ - egentlig ikke. Som sagt så skal keeperen og forsvaret spille op til deres bedste for at holde dem stangen – og de gjorde de. Samtidig krævede det, at midtbanen og angriberne også tog deres del af defensiven. Som du nok kan huske fra taktikmødet, så sagde jeg, at spiller vi en gang ”naiv” fodbold så bliver vi straffet. Men bed du mærke i, at når de havde hjørnespark så holdt vi altid tre mand fremme? Det betød, at de var nødt til at trække flere af deres folk hjem – og så var der ikke så mange i vores felt og det hele blev mere overskueligt.”

Hvad sker der nu?
”Juleferie! Det tjener ikke noget formål at træne i flere grupper med 10 spillere af gangen så spillerne må selvtræne lidt. Til gengæld så møder vi allerede ind den 11. januar – under hvilke forhold ved vi ikke. Men turneringen er – om coronaen vil – sat til at startede den 20. februar, men nu er der dømt ferie.” 

Opstilling:

Målmand: Bjerre
Forsvar:  ”KG”, Fisch, Søberg (ud 78) og Jacob
Midtbane: Weiss, ”EK” og Thomsen (ud 89)
Angreb: Scott, Gransee (ud 78) og Kristian (ud 78)
Bænken:  Beck (ind 78), Mehli (ind 89), Soelberg (ind 78) og Holden (ind 78)
Ikke benyttet: Brøchner, Salling og Kasper

 

Luk