Menu

Superveteranerne er ikke færdige….. Nu Sjællandsmestre!

image
Per Beknow
17. oktober 2017 kl. 16:44
Hvem er det der siger, at når man passerer 40 år, så er man fed og færdig?

Det udtryk kan ikke være mere forkert når vi taler ”gammelmandsbold” i Smørum alias Superveteran 1.

For nogle år siden var der stort set ingen aktivitet i LSF fra Oldboys og opefter. Nogle ældre herrer udførte noget der lignede gå fodbold i de ældste rækker - Superveteran og Grandsuperveteran. Lidt underligt når man tænker på bl.a. hvor mange ”gamle” førsteholdsspillere man næsten daglig render ind i ovre i det lokale Smørum Center.

På et tidspunkt var der nogen – herunder Jimmi ”Gugger” Hansen – tidligere venstre back på 1. holdet -  der talte sammen om det ikke var på tide at gøre noget ved den ”slatne holdning” mange gik rundt med. Med ”Gugger” i spidsen dannede man et Veteranhold der måtte kæmpe sig op gennem rækkerne i den Ølstykketurnering vi fik lov til at tilmelde sig i.

Det gik lidt sløjt til at starte med. Men flere og flere meldte sig under ”Guggers” faner og vi fik stillet med et ganske fint hold eftersom flere kom til. Holdet kæmpede sig op i bedste række, men fik aldrig det helt store gennembrud. Alderen begyndte også at trykke flere steder, så holdet besluttede at rykke op i Superveteranrækken – måske fordi ”alle” havde nået den korrekte alder.

Der ca. et par år der blev brugt til en slags ”tilvænning”, men i 2014 kom det alle har gået og ventet på. Superveteran 1 vandt den bedste række under Ølstykketurneringen. Det var kæmpestort for holdet, men ingen var mætte endnu.

Det er endnu sværere at genvinde et mesterskab -så det gjorde Superveteran 1 i 2015. Og på toppen af det slog holdet også arvefjenden Herlev IF i en fantastisk Pokalfinale der først sluttede efter 3-3 og straffespark. Alle Smørumdrengene scorede, mens Herlev skuffende missede 2 stk. For at gøre Superveteran 1’s deltagelse i Ølstykketurneringen kort, så gentog holdet det at vinde mesterskabet i 2016...

Så sagde Gugger: Det er sgu blevet for nemt – vi prøver kræfter med Superveteran holdene som deltager i SBU regi i 2017.  I foråret spillede vi så en lille forberedelses- turnering med 5 andre hold. I efteråret ville de tre bedste (Smørum blev 2’er) blive parret med de 3 dårligste i en anden pulje. Når efteråret var afsluttet skulle vinderen fra vores pulje møde vinderen fra den anden pulje i en finale om SJÆLLANDSMESTERSKABET FOR SUPERVETERAN under SBU.

LSF Superveteran snuppede puljens 1. plads foran… ja godt gættet, Herlev IF -  og søndag den 8/10 gik holdet på banen i en finale mod Farum. Dette er ikke et kampreferat så resultatet 5-1 til LSF lader vi stå et øjeblik. Til en sidebemærkning kan det nævnes, at Farum hidtil ikke havde tabt i 36 turneringskampe – nu er de helt nede på jorden igen...

Det er suverænt af Superveteran 1 – kæmpe hyldest til ”Gugger” der gennem årene har lagt mange, mange timer af sin fritid i holdet – kæmpe hyldest til alle aktive spillere der har været med til at gøre det hele muligt i så stor en holdsport – og kæmpe hyldest til holdets faste fans og trofaste tilskuere og naturligvis tak for den opbakning som klubben har givet og giver fortsat. 

På holdets Vegne

Per Beknow