Menu

Pokalen: Magisk aften på Sydbank Arena: Holbæk besejret med 3-1!

image
Tekst: Peter Wagner / Foto: Helle Dehlsen Toxværd
07. juni 2023 kl. 09:37
Det var ikke hvem som helst der kom på besøg på Sydbank Arena den dejlige tirsdag aften!

Det var ikke hvem som helst der kom på besøg på Sydbank Arena den dejlige tirsdag aften! Der var nemlig dømt pokalkamp mod oprykkerne fra Holbæk – de vandt i weekenden den afgørende kamp og rykker efter sommerferien op i 3. division.

Så hvis vi skulle have nogen som helst chance skulle der leveres fra alles side. Så parolen var klar: Alle mand i bådende og lad os se at komme derudaf!

Kampen - 1. halvleg

Allerede fra start kunne vi se, at det var to toptændte mandskaber der var på banen. Der var en naturlig respekt for hinanden og en af de ting jeg har efterlyst er, at når vi erobrer bolden skal vi bruge den fornuftigt og forsøge at få glid i spillet. Og denne aften lykkedes det langt over forventning. Det var som om topniveauet lige havde fået en tand mere og der hele tiden var en vilje til lige at give det sidste: Om det var en tackling, en løs bold eller andet så blev der arbejdet for sagen.

Og belønningen kom efter 18. min. En bold blev spillet frem til ”Det tårnhøje Helvede” Yazid og efter et par fikse driblinger i feltet lagde han bolden uselvisk tilbage til magikeren Gransee der fra tæt hold kunne sende bolden i nettet. Yazid gjorde virkelig ondt på Holbækdrengene denne aften.

Hold da op – det havde vist ingen regnet med. Og nu begyndte Holbæk at vise tænder. Det blev til et par løse chancer, men heller ikke mere.

Omkring den halve time fik de så hjørnespark og det blev præcist sendt indover og desværre kom en Holbækspiller først på det flotte indlæg og sendte bolden i kassen med hovedet uden chance for Rayo i målet.

Det hele bølgede frem og tilbage uden de store chancer og begge hold kunne gå tilfredse til pausen med 1-1 og håbet om stadigvæk at få de forløsende mål der sendte et af holdene videre.

Kampen - 2. halvleg

Pausen blev brugt fornuftigt og cheftræner Anders M. var tilfreds med 1. halvleg og for at lykkedes var det vigtigt hele tiden at stå kompakt og ikke overlade tilfældige bolde til Holbækdrengene. Og så havde en af assistenterne - Kim Toxværd - en heldig hånd. Han fik fat i Yazid og sagde at han skulle gå ind og bruge sin krop og tage slagsmålene med midterforsvaret.

Og det var præcis hvad der skete. Et superkoncentreret Smørumhold kom nu næsten først på alt. Jeg tror ikke, at Holbæk havde slået op i banen, men vi var bare over det hele og flere gode angreb bølgede frem mod Holbækmålet.

I det 58. min. fik Yazid i bolden og begyndte sit raid mod midterforsvaret. Præcis som han havde fået besked på fik han verfet flere spillere væk – fik bolden spillet ud på kanten og fik den så tilbage foran mål og der svigtede vores bedste boksspiller Yazid ikke – 2-1.

Stor jubel på lægterne der var godt fyldt op. Det lød som om der var 10.000……

Og det fortsatte. Drengene havde virkelig fået troen på egne evner og buldrede løs. Der var ingen der slog op i banen og i det 68. min. kom så belønningen. Igen et godt angreb og igen var ”Det tårnhøje Helvede” i aktion. Denne gang fik han bolden ekspederet videre til Spirrevippen Lind der kold som en brøndgravers r.. (undskyld) satte bolden i nettet til 3-1.

Det virkede som om, at det var sidste søm i kisten for Holbækdrengene. Vi stod nu kompakt og gav ikke mange centimeter til modstanderne og Rayo i kassen var næsten arbejdsløs.

Og da Holbæk ikke kunne mere – og vi ikke ville mere – ebbede kampen stille og roligt ud og en fortjent 3-1 sejr kom i hus.

Efter kampen blev Yazid fortjent kåret til kampens spiller. Det kvarter han spillede i 2. halvleg, afgjorde kampen, men som cheftræneren sagde så var det her en rigtig mandfolkepræstation – en af de kampe der gør drenge til mænd,

Nu venter serie 1 holdet Høng på deres bane den 20. juni, men inden da skal vi lige have afsluttet turneringen startende på lørdag i Værebro og slutteligt hjemme den 17. juni mod Næstved.

StillingHerre-DS 2022-23 Kvalifikationsspil • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 LSF 14 7 4 3 51
2 Skjold 14 7 5 2 50
3 Allerød FK 14 6 3 5 45
4 VB 1968 14 7 2 5 41
5 Næstved I.F. 14 4 4 6 41
6 Herlev IF 14 5 3 6 37
7 Slagelse B&I 14 3 2 9 36
8 KFUM 14 4 3 7 29
Luk