Menu

Senior 1: Festdag på Sydbank Arena: ”Young Guns” vinder 4-0 over Næstved i sidste kamp!

image Årets spiller 2023 - Jacob Søberg
Tekst: Peter Wagner / Foto: Helle Dehlsen Toxværd
17. juni 2023 kl. 21:31
Det var virkelig en festdag på Sydbank Arena. Efter en ungdomsafslutning var der linet op til den sidste kamp i denne sæson mod Næstveds divisionsreserver – og ingen gik skuffede hjem!

Senior 1: Festdag på Sydbank Arena: ”Young Guns” vinder 4-0 over Næstved i sidste kamp!

Det var virkelig en festdag på Sydbank Arena. Efter en ungdomsafslutning var der linet op til den sidste kamp i denne sæson mod Næstveds divisionsreserver – og ingen gik skuffede hjem!

Optakten – Mentalhygiejne!
Inden kampen var kampen mellem Skjold og VB1968 sluttet uafgjort og det betød, at med en sejr til Smørumdrengene ville holdet slutte på en førsteplads i kval-rækken.

Vi var sikret mindst en 2. plads, men cheftræner Anders M VILLE have mere. I optakten – der var ren ”mentalhygiejne” - sagde han det var vigtigt at gå på sommerferie med en positiv oplevelse – altså at vi havde momentum. Han nævnte også det vigtige i at vinde med så mange points som muligt for at sende et ”statement” til de andre hold.

Han efterlyste koncentration – og så er der jo lige en pokalkamp på tirsdag i Høng.

Første halvleg – sammenhængskraft
Jeg har mange gange nævnt den vigtige sammenhængskraft. Det vil sige, at kæderne hænger sammen og bolden hel tiden flytter sig ”rigtigt” og i egne rækker. Og jeg skal love for, at det gik op i en højere enhed den dejlige lørdag.

Allerede efter 3. min. flød kombinationerne. ”Det Tårnhøje Helvede” – Yazid – blev spillet fri, men hans skud gik lige forbi mål.

Og det fortsatte. Smørumdrengene ”ejede” bolden og kombinationerne lykkedes til fulde og i det 7. min. gav det pote. Bolden blev flyttet flot rundt mellem spillerne og rigtigt mange var med i opspillet. Det endte med at kampens spiller – Spirrevippen Jacob Lind - sendte bolden i kassen til en flot 1-0 føring.

Det samme skete så i det 19. minut. Igen mange involveret og denne gang fik ”Det Tårnhøje Helvede” ramt bolden rigtigt og fra en lidt spids vinkel og alene med målmanden sendte han bolden ind i mål til en 2-0 føring.

Sådan fortsatte det – Smørumdrengene trak lige vejret og ville ikke rigtigt mere lige nu og Næstveddrengene kunne ikke.

Så halvlegen ebbede ud og vi fik set en flot gang kombinationsfodbold på højt plan

Anden halvleg – Forløsningen
Anders M efterlyste i pausen, at vi skulle fortsætte med at dominerer og sætte de afgørende stød ind. Der blev skifte lidt ud og ind kom b.la. ”Free Willy” og Lyng og det fik en stor betydning for kampen.

”Free Willy” oksede på og i det 60. min. fik han noget at løbe på og da han rundede backen, ville han spille bolden på tværs. Det gjorde han så og en stakkels Næstvedspiller tordnede ind i bolden til et klokkeklart selvmål.

Nu kunne vi det hele og flere chancer blev skabt og i det 73. min. kom så den endelige scoring. Igen var Spirrevippen på spil. Han fik trykket af og Næstveds dygtige målmand fik reddet, men raketten Lyng var hurtigt over riposten og fik scoret til 4-0.

Så kom der lidt dramatik til sidst. Næstved begyndte småt at vise tænder. I det 79. min skød de på mål og Rayo i kassen fik reddet. Men også han gav en ripost og den blev så sparket på tværribben. Men Rayo blev liggende. Han havde fået en flænge i hovedet og nu er det så ”Lasse-Gram-effekten” kommer ind i billedet. Han har nemlig mange roller på holdet og han fik lappet Rayo sammen så han kunne indtage pladsen i målet de sidste 15 min.

Kampen sluttede med en 4-0-sejr og alle var glade.

Det endelige resultat
Med sejren overtog LSF igen førstepladsen i rækken og får den gode seedning, når der trækkes lod. Sammen med Skjold er vi med afstand forårets hold og det kan ses af stillingen, hvor der er langt til de næste hold – så der er noget at bygge videre på.

Som kutymen er, blev der også kåret årets spiller og fremgangsspiller.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at titlen som årets spiller tilfaldt generalen Jacob Søberg – eller bare Søbbe”, da han er et fantastisk eksempel på en dygtig spiller, en god kammerat og ikke mindst en leder der kan høres hele tiden. Årets fremgangsspiller blev fortjent Albert Holden – eller som jeg kalder ham – Alberto. En gennemseriøs spiller der bare vokser med opgaven.

Så nu er der næste dømt sommerferie – dog er der lige en pokalkamp på tirsdag i Høng der skal overstås.

StillingHerre-DS 2022-23 Kvalifikationsspil • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 LSF 14 7 4 3 51
2 Skjold 14 7 5 2 50
3 Allerød FK 14 6 3 5 45
4 VB 1968 14 7 2 5 41
5 Næstved I.F. 14 4 4 6 41
6 Herlev IF 14 5 3 6 37
7 Slagelse B&I 14 3 2 9 36
8 KFUM 14 4 3 7 29
Luk