Senior 1: Frederikssund - LSF 3-2!

image
Peter Wagner
21. oktober 2023 kl. 18:31
Ustabiliteten fortsætter og efter den flotte sejr over Skjold i sidste uge, kom vi ned på jorden igen...

Overskriften…

Jeg har kæmpet lidt med overskriften da jeg ikke rigtigt kunne finde en der passede. Det kunne være ”Frygtelige minutter i Frederikssund” eller ”Frustrende oplevelse i Frederikssund – eller ”Røv og nøgler”! Men faktum er nok, at Smørumdrengene præsterede langt under niveau og slet, slet ikke på DS-niveau.

Om det er manglende koncentration, umodenhed, offervilje eller andet – det er der nok ikke et entydigt svar på andet end at alle må se at komme op på hesten igen for nu venter topholdet Glostrup på fredag i hjemlige omgivelser.

1. halvleg

Inden kampen kunne vi dog konstatere, at også Frederikssund var lige så ustabile som os og svære at blive kloge på: Altså det med at vinde/tabe hver anden kamp. Og det kunne ses fra start af da begge hold stod godt organiseret og ikke gav mange millimeter væk på kunsten i Frederikssund.

Det var en stillingskrig indtil en væsentlig ”spiller” på banen gjorde sit indtog: Dommeren.

Jeg stod helt alene på den ene langside i starten, men blev forvist af linjedommeren til den anden side så jeg tog opstilling blandt de sympatiske – og morsomme – Frederikssundtilhængeren sammen med min gode ven – Niels – der skriver for Amtsavisen.

Omkring midten af halvlegen fik en FIK-spiller en lang bold og sammen med Petar i forsvaret løb de efter den i fuldt firspring. Petar kastede sig og ramte FIK-spilleren der faldt om. Klart straffespark var alle enige om, men pudsigt nok lød fløjten ikke. Der var nu lynchstemning på stadion og jeg skal love for, at hjemmeholdets tilhængere var utilfredse med dommertrioen – og det fortsatte igennem hele kampen. Om der var straffespark? Tja….jeg ville nok også havde dømt den.

Vi fik nu lidt tag i kampen og i det 39. min. blev bolden drevet frem i vores højreside og bolden blev spillet til Danny-Boy. Han spillede den til ”Det Tårnhøje Helvede” Yazid lige udenfor feltet – han fik bolden under kontrol – vendte på en tallerken og sparkede bolden i kassen!

Frygtelige 5. minutter……

Men glæden varede kort. For nu brugte vores drenge mere tid på at skælde ud på alt og alle – herunder dommeren og det kostede. Først taber vi en bold i et opspil og flere ville nok have givet os et frispark, men nej. Den blev konverteret til en omstilling og de farlige FIK-spillere fik spillet bolden i dybden og så stod det 1-1.

Knap var bolden givet op før den var gal igen. Vi havde bolden og der blev vel lavet tre frispark på vores folk og flere kom til at bide i kunsten. Der blev skældt ud og bedre blev det ikke, at FIK fik et frispark lige udenfor feltet.

Igen var FIK-spillerne snu og krøllede bolden i mål så 1-0 var pludselig blevet til 1-2 – på manglende koncentration, frustration og ikke mindst dårlige dommerskøn – alt sammen på fire minutter!

2. halvleg

Der blev godt nok skældt ud i pausen – bl.a. af kaptajn ”Søbbe” der normalt er en besindig mand, men også han var frustreret, men der var tid nok og en hel halvleg.

Vi kom egentlig godt fra start igen. En lang bold blev spillet frem til tornadoen Lyng i højden og ud kom deres målmand. Han ramte både sin egen spiller og Lyng så klart frispark. Det var desværre lige udenfor feltet og vi var ikke så gode til at forvalte det som FIK gjorde lige inden pausen.

I det 57. min. kom så nok afgørelsen. Igen et frispark til FIK udenfor feltet. Den ramte en af vores spillere og bolden røg op i luften. Ud af målet kom Rayo og råbte ”Keeper” så hele stadion på Kalvøen kunne høre det. Han havde dog gjort regning uden vært og en snarrådig FIK-spiller kom først og headede bolden i mål til 3-1.

Nu skulle der satses og det gav flere kontra til FIK, men her revancherede Rayo sig med flere gode redninger der trods alt holdt os inde i kampen.

Vi kom godt over kanterne og sidst i kampen fik Albert(o) bolden i feltet og han hamrede til den, men desværre fik målmanden det yderste af fingerspidserne på så bolden røg op på tværribben til et hjørnespark.

Vi skulle helt frem til overtiden før netmaskerne igen blafrede. Et flot opspil endte midtfor hos Brøchner der bankede bolden i kassen og mere blev det ikke til - dog fik vi i de døende sekunder et frispark som keeperen fik viftet til et resultatløst hjørnespark.

Hvad nu?

Først og fremmest var der endnu en debutant fra talentfabrikken. Den kun 17-årige Malthe Olsen blev skiftet ind i 2. halvleg og dermed fik han sin debut. Så tillykke til ham selvom vi tabte.

Men som der står: Hvad nu? Ustabiliteten fortsætter og efter den flotte sejr over Skjold kom vi ned på jorden igen. Vi har det jo med at tabe/vinde, så nu venter en træningsuge og en skrap modstander. Det er nemlig topholdet Glostrup, der kommer på besøg på fredag. I denne runde tabte de for første gang i 11 kampe, så der venter en stor opgave forude – men vi har gjort det før: Så… kan vi gøre det igen?