Menu

Senior 1: Hvad er status lige nu?

image
Tekst: Peter Wagner
29. juli 2020 kl. 15:56
-interview med Cheftræner Kim Kjærsgaard.

Her ved opstarten til en ny sæson satte jeg cheftræner Kim Kjærsgaard stævne for at få belyst nogle af de mange spørgsmål der altid vil komme. Hvad skete der i sidste sæson og hvad skal der ske?

Jeg har derfor sat Kim i ”den varme stol” her inden den nye sæson går i gang. spørgsmål.

Hvis vi først ser tilbage på sidste sæson – nåede vi så det vi skulle?

”Både ja og nej. Det var også udløbet på de mål vi satte os for to år siden og ikke mindst den strategi der blev lagt. Først og fremmest så er det bare at ønske senior 2 tillykke med oprykningen til Sjællandserien. Og hånden på hjertet – det var nok ikke lige det vi regnede med dengang, men trænerne og spillerne lykkedes og det er ikke mange klubber med vores setup der har et hold i DS og Sjællandsserien.

Med hensyn til Senior 1 var målet oprykning til 2. div. og det nåede vi ikke.”

Hvad er din forklaring på at det ikke lykkedes?

”Efterårssæsonen i 2019 viste os at vi var tæt på. Kun Roskilde KFUM lå foran os med fire point så det kunne godt lade sig gøre. Så kom Coronaen og vendte op og ned på det hele. Vi var alle på ukendt grund og selvfølgelig kunne vi ikke træne. Det er ens for alle. Vi ventede på hvad der skulle ske og ud af ingenting fik vi en oprykningskamp mod Roskilde KFUM – så vi havde alt at vinde.”

Og den tabte vi med 1-0 – hvad kunne vi have lavet anderledes?

”Jeg tror ikke vi kunne have lavet det anderledes og det har jeg reflekteret over mange gange. Men vi fik at vide, at de åbenbart havde trænet mere end os. Altså lidt tidligere – om det er sandt ved jeg ikke. Men det føltes som om, at de lige var lidt længere fremme end os.  Og så havde de 2-3 spillere der virkelig havde prøvet at spille højere oppe i rækkerne og det var også dem der var udslagsgivende i kampen.

Set i bakspejlet så mener jeg, at spillerne gjorde hvad de kunne, men vi mødte bare et hold der på dagen var bedre end os – både fysisk og taktisk. Og så var vi nok ikke der hvor vi gerne vil være på det tidspunkt selvom vi spillede nogle gode træningskampe – bl.a. vandt vi træningskampen mod den anden oprykker AB Tårnby - de vandt deres oprykningskamp mod Karlslunde og rykkede op.”

Så lad drøfte den nuværende situation – og fremtiden.

”Nu bliver det igen anderledes. Der er lavet en ny struktur for DS – det kan vi komme tilbage til. Men vi er startet godt op og det er ikke mange der er på ferie. Mange år er spillerne kommet hjem lige op til sæsonstart, men i år er mange blevet hjemme.

Men målet er i først omgang at komme i top-4. Det giver et oprykningsspil. Det må være muligt med de hold vi er kommet i pulje med, selvom der er nye bekendtskaber. Ydermere så er senior 2 jo rykket op og det giver automatisk en øget konkurrence og flere unge spillere som Mehli, Soelberg, Thyge, ”BN” m.fl. er blevet et år ældre – unge spillere som vi forventer os meget af.”

Hvad er holdets styrke?

”Som du ved har vi måske ikke de midler andre klubber har. Vores styrke er, at mange af spillerne er i den bedste alder lige nu og så sammenholdet. Vi har ikke en eller to individualister der skal afgøre kampene, men vi spiller mere som et hold – altså er det holdets sammenhængskraft der er styrken og fundamentet. Men vi er skrøbelige. ”

Den må du lige uddybe…

”Mange forventer helt automatisk at vi spiller med i toppen. Men det er altså ikke en selvfølge. Kampene skal vindes og pointene sættes ind på kontoen så det er hårdt arbejde. Så får vi skader, karantæner mm. kan det betyde en del. Og så er der vel heller ikke flere kaniner vi kan trække op af hatten – vi har det setup vi har og det tror jeg ikke der skal laves om på.”

Hvad kan du så ændre på?

”Tja…. godt spørgsmål. For det første så er vi ikke langt fra. Da vi to gennemgik de sidste års mange turneringer så har vi været lige ved mange gange. Og vi var to kampe fra en oprykning i år så det er tæt på. For det andet er der det du altid nævner overfor mig – stabiliteten. Vi kan spille gudekampe mod tophold og så vinde. For så ugen efter at tabe til et bundhold. Du nævner altid dengang Kastrup rykkede ned med 15 point – de fem fik de mod os. Hvis vi havde fået dem så…..”

Hvad med din egen situation?

”Der er lagt en ny strategi der bliver offentliggjort - vist nok den 13. august – jeg kender den dog. Med hensyn til min egne tilgang skal jeg være endnu mere knivskarp. Jeg kender spillerne rigtigt godt og kortene skal måske blandes på en lidt anden måde. Jeg har nogle forventninger til, at flere måske vokser med opgaven, men starten bliver meget afgørende. Det handler om points så vi kan komme i slutspillet..”

Lad os slutte af med slutspillet – hvad er dine tanker om det?

”De nye regler er, at alle spiller to gange mod hinanden. Når det er sket – slutter vist nok i begyndelsen af maj – så går de fire øverste i slutspil med de points de har og parres med de andre fire hold fra den anden pulje. Dem spiller vi så mod to gange og de to øverste rykker så op. Så vi kan vel sige det er et grundspil vi skal i gang med nu og er vi med i top-4 så går vi et spændende forår i møde”, slutter Kim.