image
Tekst: Peter Wagner / Foto & Video: Jørgen Steen Jensen
23. juni 2018 kl. 11:08
Sydbank Arena er blevet et populært sted at spille. Omgivelserne, den hyggelig stemning – ligesom en stor familie på skovtur.

Så da Brøndbys superligahold ringede og spurgte om vi da ikke lige var frisk på en træningskamp var der ikke så stor betænkningstid. ”Vi tjekker lige kalenderen – jo da – der var lige plads i kalenderen”. Lidt kostbar har man da lov at være..

Jeg ved ikke om vi har en direkte linje til vejrguderne, men denne fredag sådan ca. 30. min. før kick-off var der en blæst af den anden verden over Sydbank Arena.

Men da de ca. 1300 tilskuere var på plads og dommeren fløjtede kampen i gang så var der det fantastiske vejr – fuldstændig som de andre kampe vi har spillet mod de gulblusede sølvvindere.

Kampen kom i gang og lad mig sige det med det samme: Det blev en fantastisk underholdende 1. halvleg!

Vi havde vores chancer i kampens indledning, men det var modsat de andre to kampe Brøndby der kom foran i det 16. min. De pressede på og vi fik ikke bolden clearet og så stod det 1-0.

Jeg talte med spillerne om forskellen mellem DS og superligaen efter kampen. Og der er en ting som var afgørende. Vi kan godt li´  at have bolden i egne rækker og ”køre den lidt rundt”. Det er der simpelthen ikke tid til mod et superligamandskab. Ligeså snart vi fik bolden sad der en gul spiller i skankerne på Smørumdrengene. Det er forskellen!

Men kampen fortsatte og ”Frede” på toppen havde en chance der godt kunne givet mål, men det var en anden spiller der stjal overskrifterne i denne halvleg. Den tilbagevendte målmand Nikolaj Bjerregaard i kassen spillede fænomenalt. Et hovedstød fra ca. tre meters afstand fik han viftet over – outstanding – og han havde vel 4-5 kvalificerede redninger mere i den periode.

Træerne vokser dog ikke ind i himlen og efter 39. min. pressede Brøndbys pokalvindere på og så stod det 2-0.

Nå – nu går det nok helt galt. Men nej. Vi var ikke helt slået og Mads ”Vilfort” Holden ville det anderledes. Hvis i kan huske Vilforts mål i 92 så lavede Mads et fuldstændig tilsvarende mål. Fik bolden lidt ude i højre side – trak ind i banen – og satte så højre skøjten på og via stolpen i mål til 2-1. Fuldstændig identisk med målet i 92.

Uheldigvis fik Brøndbys tidligere Danmarksmestre scoret til 3-1 lige før pausen.

Men nu er det altså at Brøndby bliver en lille smule unfair. i pausen skiftede de HELE HOLDET UD! Ind kom første kæden med Röcker, Viltek m.fl. og vores drenge var ved at være trætte.

Brøndby sad nu fuldstændig på kampen der var noget ensidigt – og dog. Ja de havde bolden og nu kom der også udskiftninger fra ”De hvides” side. Ind kom bl.a. fem U19 spillere. Vi regnede ud, at gennemsnitsvægten på Brøndbys hold steg i forhold til vores spinkle typer – sådan ca. 22. kg – og højden sådan ca. 30. cm.

Men hold da op hvor alle kæmpede. Vi skulle helt frem til 20. min. før tid før Brøndby scorede til 4-1 og så var vi knækket. De scorede to mål mere og resultatet blev 6-1.

En fantastisk aften var ovre og stemningen var helt i top. Mange ydede en stor præstation og der var to spillere der skilte sig ud. Jeg har nævnt ”Bjerre” i kassen, men Kristian Løvgren Larsen på backen gjorde det eminent.

Rent personligt – og sammen med professorerne fra 66-holdet - er vi enige om, at han absolut har været en af de mest stabile spillere set over hele sæsonen og han blev da også sidste lørdag kåret som årets fremgangsspiller. Meget højt bundniveau og godt med i det opbyggende spil. Han går helt sikkert en stor sæson i møde når vi starter op igen 4. august.

En sidste bemærkning er, at vi i pokalturneringen har trukket lokalrivalerne fra Stenløse – så vi fik alligevel et lokalopgør mere i år. Den kamp spilles i august.