Menu

Senior 2: Sjællandsserien venter - højeste placering nogensinde for senior 2!

image
Peter Wagner
15. juli 2020 kl. 21:30
Interview med Cheftræner Michael Bo Nielsen og hvordan han ser på situationen og holdets muligheder.

Efteråret 2019

”Fodbold er en underlig størrelse. For det der udspillede sig den råkolde mandag aften i Hørsholm var noget af en gyser, men et heroisk kæmpende Smørumhold trak det længste strå.”

Sådan skrev jeg sidste år i oktober og ingen kunne vide, at netop den kamp og hvad 1-0 sejren kom til at betyde.

Vi vandt efterfølgende den sidste kamp og kunne overraskende gå på juleferie med syv sejre og fire nederlag – og en flot 2. plads. Nu kunne vi da ikke rykke ned...

Foråret 2020

Men så skete der ting og sager. I vinteren kom coronaen ind over hele verden og meget forandrede sig.

Det betød selvfølgelig, at fodbolden blev neutraliseret og nu kunne vi bare vente på hvad der skete. Skulle vi spille og i givet fald hvornår?

Vi skulle ind i maj-juni hvor rygterne begyndte. Og SBU – der hvor senior 2 befinder sig – proklamerede, at da alle hold havde spillet mod hinanden en gang så var det fair, at stillingen fra efteråret blev endelig – og med de øvrige ændringer der skete, var vi lige pludselig i Sjællandsserien. Noget som for ikke ret mange år siden kun var en drøm – men nogle gange går drømme i opfyldelse selvom baggrunden ikke var helt normalt – men vi havde spillet om det og fået de nødvendige points.

Og ser vi tilbage på Hørsholmkampen lavede vi et mål efter 7. min. og så var vi presset helt ud af banen. Men Hørsholmspillerne kunne bare ikke ramme kassen denne dag – og det betød så oprykning.

Sommeren 2020

Drengene skal til at komme i gang igen og da vi har skubbet Sidelinien til senere, var jeg nysgerrig på, hvordan Cheftræner Michael Bo Nielsen ser på situationen og holdets muligheder. Derfor har jeg lavet dette interview for at få hans mening om fremtiden.

Tillykke med oprykningen – overrasket?

”Tja…det er jeg vel, men ingen kunne vel have forudset, at vi ville rykke op efter kun at have spillet halvdelen af kampene. Som du skriver, så betød Hørsholmkampen rigtigt meget og så kender vi nu alle sammen hvad det betød”.

Hvis vi ser lidt fremad, er det så den største udfordring du nu kommer til at stå overfor?

”Det er et svært spørgsmål. Når det er et andethold, så ved jeg ikke hvilke spillere jeg har til rådighed før i sidste øjeblik. Men sådan er betingelserne og reglerne”.

Kan du blive lidt mere specifik?

”Det væsentligste bliver hvem vi får ned. Vi har et meget ungt hold så det vil være rigtigt fint hvis vi kan få lidt rutinerede spillere ned. Vi ved ikke helt præcist hvordan truppen kommer til at se ud, men nogle af de rutinerede er stoppet og helt unge er kommet til.

En anden ting vi ikke ved meget om er, hvordan holdet reagerer i modgang. Vi må nok indse, at når skader og karantæner m.m. gør sit indtog kommer vi nok til at tabe nogle kampe. Og hvor er grænsen for hvornår selvtilliden går af ballonen? Det ved ingen. Så der bliver her et nyt arbejde som jeg skal have for øje”.

Hvilke forventninger har du så?

”Jeg vil altid helst vinde fodboldkampe – det er bl.a. derfor vi spiller – men det bliver svært. Vi skal virkelig være klar til kampene og vi får nok ikke så mange chancer som vi plejer – og der skal vi være kolde og kyniske. Så der skal scores på de chancer vi får.

Men kan vi overleve rækken så er jeg tilfreds”.

Er der specielle spillere du her vil fremhæve?

”Her må vi nok igen tale om de unge spillere. Thyge, Mehli, Veje, BN, Martin og mange flere har gjort det godt – og været med til at spille os op – og de har nu lært en masse og fået noget erfaring. Og når vi nu træner sammen med DS-holdet så må det give et løft.

Men helt overordnet set så mener jeg, at selve holdmentaliteten skal bære det hele. Vi har et godt sammenhold og det må betyde noget, at når man ikke lige kommer på DS-holdet så skal man altså ikke ned og rode på et seriehold, men kommer til at spille mod førstehold og den hype der også her vil være.

Husk på, at det ikke er mange år siden, at nogle af holdene vi møder har DS-erfaring og har spillet mange kampe på Sydbank Arena – mod 1. holdet! Jo det bliver en spændende sæson”, slutter Michael.