Menu

Andreas Søberg er et af klubbens største trænertalenter

image Andreas Søberg
Redaktionen
29. marts 2022 kl. 14:55
LSF er en fodboldklub med mange medlemmer hvor der altid er plads til alle, uanset alder og niveau. Det kan være svært at følge alle hold, så i den kommende tid vil vi forsøge at lære flere af klubbens aktive at kende.

Andreas Søberg er et af klubbens største trænertalenter og til daglig U17 drenge cheftræner. Han får lov til at lægge ud:

Jeg har fået den ære at fortælle lidt om de ting der sker på U17 årgangen og hvordan opstarten i det nye år har været. U17-1 indledte sæsonen i søndags hjemme mod A27 og spillede 4-4.
U17 årgangen består af ca. 65 drenge fra årgang 2005 og 2006.
Målet for os trænere er at udvikle hver enkelte spiller uanset niveau, og skabe en bro til U19 og senior afdelingen for de spillere som har niveau, således at vi fremmer talentudviklingen for den enkelte. Samtidig med at gruppen har et godt træningsmiljø og styrker fastholdelsen af spillerne.
Derfor ændrede vi efter årsskiftet strukturen på årgangen, for at styrke træningsmiljøet. Det har bl.a. medført at trup 1 er blevet lidt større, samtidig med at tre spillere med fra U15 som træner med.

Kort beskrivelse af dig selv om medlem og ungdomstræner?
Jeg overtog U17 efter sommerferien i 2021, efter at jeg i rigtig mange år har haft forskellige årgange fra U11 til U15. Jeg har selv fået min fodboldopdragelse i LSF igennem ungdomsårene som spiller. Og gik over til at være træner for snart rigtig mange år siden, hvor jeg startet som ungdomstræner ved siden af min egen fodbold. Jeg startede som assistent under Jan Møller og fik en kyndig oplæring og opdragelse inden for trænerverden. Som har medført at jeg har taget en masse uddannelse og har brugt en masse timer på at dygtiggøre mig, således at jeg står der hvor jeg er i dag. Det er ungdomsfodbold og udvikling unge spillere jeg synes er sjovt. Der er her man virkelig kan rykke spilleren individuelt, som gør dem i stand til at spille på et højt niveau og forhåbentlig en dag ende på vores eget første hold eller bedre.

Hvordan har du oplevet jeres opstart?
Vi har de sidste godt tre måneder arbejdet hårdt på og blive klar til den nye sæson. Det nye setup har gjort, at vi i dag er et meget bedre sted nu som hold, end for blot tre måneder siden. Vi har mistet nogle spillere over vinteren, men har ligeledes fået tilgang af spillere fra andre klubber.
Vi har i vores træningskampe matchet spillerne mod hold fra Øst 1, som er rækken over os og mod hold fra Øst 2. Tager man udgangspunkt i resultaterne har det været en blandet omgang. Men går vi lidt dybere og kigger på indholdet og det fodboldmæssige, har udbyttet været rigtig positivt. Vi har arbejdet meget med vores boldomgang og hvordan vi står på banen. Vi så senest i vores generalprøve, at vi står et godt sted på mange punkt. Vi kunne spille op mod vinderen af Øst 1 fra efteråret og i perioder være dominerende på bolden. Hvilket vi håber på at kunne tage med over i den nye sæson.

Hvad kan vi forvente af U17-1's forår?
Derfor skal man også forvente at vi som hold gerne vil være dominerende på bolden, sætte spillet og forhåbentlig komme til en masse chancer. Samtidig med at vi har et godt og positivt udtryk. Vi har derfor en tro på, at vi kan spille med der hvor det er sjovt i rækken. Spillerne skal turde at have bolden, udfordre modstanderen og udvise god energi.

Hvordan oplever du LSF som klub?
For mig er LSF en fed klub at være i, med en masse muligheder. Selvfølgelig vil der altid komme bump på vejen, men der hvor klubben er på vej hen nu og med de planer der er lagt, tegner det til noget godt. Jeg ser en klub som hele tiden er lidt i udvikling, med de hænder der er. Der bliver gjort en masse ting for at optimere, selvom vi kun er en breddeklub.
For mig er det fedt at opleve at unge spillere kan og har mulighed for spille op, på årgangen over. Hvor alder ikke spiller en rolle, men talentet og udviklingen af spilleren er vigtigst. Det er forhåbentlig med til at vise andre spillere og måske endda rigtig unge spillere, at det faktisk er muligt at komme i senior truppen, selvom man ikke aldersmæssige er senior. Men det er også fedt at se, at der bliver gjort noget ekstra for de små årgangen som f.eks. specifiktræning.

Hvordan er det at være ungdomstræner i LSF?
Jeg synes der er rigtig sjovt at være ungdomstræner, selv med alle de udfordringer som følger med jobbet som træner, for det ikke altid lige nemt. Samtidig med at man lægger mange timer i det, hvilket nogle gange bliver undervurderet af andre. Men det er fedt at være omkring en gruppe spillere, som også elsker fodbold, som bare gerne vil have det sjovt og vinde en masse kampe. Dét at kunne være med til, at udvikle den enkelte spiller og holdet som helhed giver en god fornemmelse. Samtidig med at man som træner, selv har mulighed for at udvikle sig i klubben, hvis det er det man ønsker. Hvad end det er uddannelse eller sparring med andre trænere i klubben, hvor man kan diskutere stor og småt.