Menu

Cheftræner Rasmus Ottesen fra U10 pigerne

image Rasmus Ottesen
Redaktionen
20. april 2022 kl. 14:34
LSF er en fodboldklub med mange medlemmer hvor der altid er plads til alle, uanset alder og niveau. Det kan være svært at følge alle hold, så i den kommende tid vil vi forsøge at lære flere af klubbens aktive at kende.

Den næste er Rasmus Ottesen, der tidligere selv var dygtig spiller i bl.a. AB, nu er han LSF U10 pige cheftræner og har været træner i klubben i fire år.

Kort beskrivelse af dig selv som medlem og ungdomstræner?
Jeg har været træner i mere end 10 år. Den første tid i min tidligere klub AB, hvor jeg først var assistenttræner på henholdsvis U17 og U19-liga og efterfølgende specifiktræner for de største talenter på U15-U19.

De sidste 4 år har den så stået på pigefodbold i LSF, først som træner for min ældste datter Lærke og nu for Majse og hendes holdkammerater på U10 piger.

Hvordan har du oplevet jeres opstart?
Vi er så heldige at have en utrolig homogen og træningsparat gruppe af piger, som alle kommer til træning for at blive bedre til fodbold.

Vores hold er uden sammenligning de bedste i deres årgang på Sjælland, og derfor har vi til vinterbold spillet en årgang op og været tilmeldt U11, række 2. Hvilket er gået super godt.

Her til foråret skal vi spille U11 i en blandet række 1 og 2. 

Hvad kan vi forvente af U10 pigerne i foråret?

Pigerne har efterhånden fået godt styr på deres basale tekniske værktøjskasse og vi begynder hele tiden at tilføje flere spilmæssige og taktiske elementer i træning og kamp.

Jeg forventer at spillerne bliver ved med at træne godt og hele tiden tager ansvar for deres egen udvikling.

Vi spiller efterhånden noget flot fodbold og det vil vi gerne udvikle endnu mere. Det kan koste et mål eller point, men vi har sindssygt meget fokus på den langsigtede udvikling. Noget som jeg desværre ofte oplever er en stor mangelvare i fodboldverdenen.

Hvordan oplever du LSF som klub?
Jeg synes LSF er en god lokal klub hvor der er rigtig mange dedikerede frivillige som trækker i samme retning. Der er en god ånd i klubben og en positiv tilgang til både det fodboldmæssige og det sociale.

Men jeg skal da gerne være den første til at påpege at indsatsen på pigesiden desværre godt kunne være bedre og blive prioriteret højere.

Hvordan er det at være ungdomstræner i pigeafdelingen, nu har du jo erfaring fra flere pigeårgange?
I tråd med ovennævnte, så er det min fornemmelse at alt for meget desværre afhænger af den enkelte årgang og de forældretrænere som af den ene eller anden årsag har meldt sig under fanerne.

Og så synes jeg desværre at man alt for ofte er begrænset af en traditionel opdeling i f.eks. drenge/pige og årgange, i stedet for at kigge på de enkelte spilleres individuelle behov.

Et meget positivt tiltag de sidste par år har været vores klubsamarbejde med FC Nordsjælland. På pigesiden er der efterhånden mange god tiltag og det er uden tvivl et vigtigt element i pigernes fortsatte udvikling.

Har du nogle ønsker for pigefodbolden i LSF?
Jeg håber at klubben vil prioritere pigefodbolden endnu mere. Det kunne f.eks. være at ansætte en pigeansvarlig for børne og ungdomsfodbolden som kan sikre den røde tråd i hele pigeafdelingen og være sparringspartner for de mange trænere som knokler ude på banerne.