Menu

Frederik Weye er træner og tovholder for breddeseniorholdet i LSF

image Holdbillede af seniorholdet
Redaktionen
07. juni 2022 kl. 17:16
LSF er en fodboldklub med mange medlemmer hvor der altid er plads til alle, uanset alder og niveau. Det kan være svært at følge alle hold, så i den kommende tid vil vi forsøge at lære flere af klubbens aktive at kende.

Frederik Weye er træner og tovholder for breddeseniorholdet i LSF. Holdet kæmper med om oprykning til senior 2, men det er glæden ved spillet og fællesskabet som betyder mest.

Kort beskrivelse af dig selv om medlem og træner?
Jeg har været medlem i LSF i godt og vel 23 år, og spillede på årgang 94 med Kim Kjærsgaard som træner i mange år. Jeg har sidenhen været med til at starte et seniorhold op for 8 år siden. Holdet er sammensat af spillere, der tidligt valgte at lægge fodboldstøvlerne på hylden, når de rykkede op som senior spiller. Jeg har været træner for holdet i 4 år, hvor jeg altid prøver at sætte holdets interesse først samt have holdets værdier i fokus.

Hvordan har du oplevet jeres opstart?
Vi startede sæsonen med at begynde at træne mere sammen med senior holdene i serie 4 og 6. Dette har været utrolig positivt, da vi nu kan mønstre +20 spillere til hver træning! 

Med vores udgangspunkt i serie 3 startede vi sæsonen som lyn og torden, og fortsatte vores ubesejrede stime fra sæsonen før, som desværre stoppede efter 32 kampe uden nederlag… (Lur mig om det ikke er en eller anden form for rekord!).
Vi er desværre også løbet ind i nogle slemme skader til flere af de faste spillere, hvilket altid er ærgerligt da man både taber noget spillemæssigt men også savner dem i omklædningsrummet… Det positive er dog, at dette har givet plads til at nye spillere, har kunne komme ind og vise sig frem.

Hvad kan vi forvente af seniorholdet i foråret?
Med 1 kamp igen (mod Måløv) og en nuværende 2. plads kun 1 point efter etteren, skal der gå meget galt hvis vi ikke er at finde i serie 2 i næste sæson. Men man ved jo aldrig hvad der kan ske…

Hvordan oplever du LSF som klub?
For mig er det jo barndomsklubben, hvor der igennem årene har været en masse fede oplevelser, hvorigennem der er bygget stærke venskaber helt tilbage fra jeg startede.
Internt på holdet har det flere gange været oppe og vende, hvorvidt vi skulle flytte holdet til københavn, da mange begyndte at have bopæl her. Men da LSF er det eneste sted jeg både ønsker at spille samt være træner, har jeg altid været fortaler for at blive. Så jeg tror på at holdet fortsat er indstillet på at tage turen ud til Smørum, hvilket må betyde at vi som hold har fået skabt noget helt specielt.

Hvordan er det at være træner for holdet?
Først og fremmest er det en stor passion for mig at kunne være med til at opstille nogle rammer, som jeg kan se folk trives i og sætter pris på. Vi lægger stor vægt på det sociale aspekt og det er især vigtigt for mig at alle har en god tone til både med- og modspillere.
Det sportslige fylder selvfølgelig også meget, da jeg på ingen måde gider at møde op til kampe hvor vi ikke har til hensigt at spille for at vinde. Derfor har det også været vigtigt for mig at få opbygget en vindermentalitet på holdet, da det altid er sjovere hvis man går helhjertet ind i noget og samtidig vinder fodboldkampe.

Har du nogle ønsker for bredde seniorfodbolden i LSF?
Først og fremmest, synes jeg ikke selv at det er mange krav vi stiller til klubben som breddehold. Historisk syntes jeg der har manglet dialog samt mere inddragelse, hvilket kun er blevet mere relevant nu hvor vi er blevet en stor trup på omkring 50 spillere. De gange vi er blevet inddraget, hvor vi både har fået et indblik i hvilke muligheder der foreligger samt kan fremlægger hvilke behov vi har som hold, er der ofte kommet positive ting ud af det. Det kan til tider være svært som ung træner at stå som mellemmand mellem de beslutninger som tages af klubben, og holdet som har anden interesse. Jeg prøver dog at engagere mig når muligheden opstår, hvilket jeg håber kan være vejen frem til et endnu bedre senior setup i fremtiden.