Menu

Lasse Petry: En LSF-dreng vender hjem!

image Billede leveret af Barca.
Peter Wagner
27. juli 2023 kl. 08:41
Som du nok har set, er der lavet en aftale med Lasse Petry om at hjælpe hans oprindelige klub LSF.

Som du nok har set, er der lavet en aftale med Lasse Petry om at hjælpe hans oprindelige klub LSF. I den forbindelse blev jeg nysgerrig på, hvem han er og hvordan det hele startede. Derfor havde jeg denne juli-aften sat ham i stævne og her er hvad han fortalte.

Petry – hvordan startede det hele?

”Det hele begyndte da jeg vel i 96 kom ned i klubben og blev en del af den berømte 92-årgang. Så her trådte jeg mine barnesko inden nye eventyr skulle prøves af. Da jeg var 14 år, rykkede jeg til FC Nordsjælland (FCN) og her lagde jeg på indtil jeg blev professionel fodboldspiller som 19-årig i 2011.”

Noget af en omvæltning?

”Det er vel alle fodboldspilleres drøm at kunne leve af det og det er så mit held. At vi så i min første sæson blev Danmarksmestre er jo fantastisk. Herudover kom vi til at spille Champions League, hvilket ikke er mange forundt. En kæmpe oplevelse. Vi fik så sølv året efter så det var en god start. Hertil kommer at jeg fik tre kampe på U20/U21 landsholdet,”

Hvad skete der så?

”Jeg fortsatte i FCN indtil 2018, men desværre gik mit knæ i stykker flere gange. Skaderne har spoleret en del, men det er jo en del af gamet. I 2018 udløb min kontrakt med FCN og efter et kort ophold i Lyngby endte jeg på Island Hos Valur. Og her startede det også fantastisk. Mit første år her kastede et mesterskab af sig og jeg kom på årets hold. I 2021 vendte jeg hjem til HB Køge, men igen drillede knæet og efter endnu en operation var det slut. Men når man har vundet to mesterskaber i to forskellige lande og levet af det i lang tid kan jeg nok ikke klage.”

Tilbage i Danmark – hvad skal der så ske?

”Jeg kunne godt tænke mig at arbejde med fodbolden – det er trods alt det jeg har lavet i mange år. Jeg har nu et job som Pædagogmedhjælper i ”Mælkebøtten” og er tilknyttet FCN som scout. Det drejer sig i første omgang med at spotte talenter fra omkring 14-15 - års alderen. Vi må se hvad der sker her på den lidt længere bane.”

Nu er du også havnet i din moderklub LSF – hvad skal du lave her?

”Jeg synes at det er meget givende at arbejde med unge mennesker. Jeg har selv to piger på 2 og 9 år og det med at finde talenter står for mig som noget af det allervigtigste.

Med hensyn til min rolle i LSF får jeg mange kasketter på. Her skal jeg fokusere på årgangene U12-U14. Jeg drog jo selv afsted som 14-årig og tror jeg har meget at give. De kan jo bare spørge for mon ikke der er mange som gerne vil leve af det?

Hertil kommer, at jeg skal hjælpe Michael Bo Nielsen som assistenttræner på Serie 1 holdet og Cheftræner Anders Mikkelsen på U21 holdet så der bliver nok at se til.”

Det kunne tyde på, at du har ambitioner om at blive træner?

”Vi må se. I øjeblikket er jeg i gang med at se på hvor jeg kan bruges. FCN og LSF har givet mig en vifte af muligheder jeg er involveret i, men måske er det det med talenterne der står mig nærmest lige nu”.

Med det du laver, så kræver det vel også nogle menneskelige egenskaber?

”Ja – afgjort og nu spørger du vel ind til dem?”

Præcis!

”Den er svær. Først og fremmest er jeg en stille og rolig fyr. Mit fokus har altid været mennesker og derfor ligger jeg vægt på at kunne kommunikere med alle – helt fra de små i ”Mælkebøtten” til de voksne i seniorrækkerne.”

Fint nok – kan du ikke nævne 4-5 yderligere egenskaber hos dig selv?

”Nu presser du citroner Wagner! Nå – men jeg mener også at jeg er en meget målrettet og dedikeret type. Jeg VIL vinde – ellers overlever du ikke i det jeg har været igennem. Jeg elsker også udfordringer og de løsninger der skal til. For resten så kan jeg godt lide humor og synes selv jeg også er garant for den del – var det ikke fem?”

Du slipper her – til sidst – dine overordnet ambitioner?

”Jeg er ikke på nuværende tidspunkt helt afklaret med dem. Om det er trænervejen eller noget helt andet ved jeg ikke – men det gør ingenting at det har noget med fodbold at gøre, slutter Petry”.

Så blev jeg lidt klogere på klubbens valg af Petry. Og jeg kan kun bifalde valget. En ung mand med en masse gåpåmod, åbenhed og en masse kompetencer vi nok skal få gavn af. Herfra skal der lyde et held og lykke til ham med hans arbejder.

Luk