Menu

LSF information om åbning for træning med skærpede Corona regler - Evaluering af første uge

image
LSF Bestyrelse
22. februar 2021 kl. 21:50
Det er glædeligt at se, at vi nu igen har fået LSF spillerne på banen – om end under lidt mere vanskelige forhold end normalt.

Kære trænere/ledere.

Det er glædeligt at se, at vi nu igen har fået LSF spillerne på banen – om end under lidt mere vanskelige forhold end normalt.
Efter den første uge, har vi gjort en række observationer, og vi beder jer om at lægge ekstra fokus på nedenstående punkter (samt hjælpe med de yderligere tiltag).

  • Forældre på anlægget er ikke tilladt.
    Vi har desværre set at der indimellem opholder sig forældre på/omkring banerne. Dette er på ingen måde tilladt, og vi vil være nødt til at lukke ned for de årgange, hvor det fortsat forekommer (eneste forældre, som må deltage, er dem som direkte indgår, som trænerne i spiller grupperne). Forældre som afleverer/henter skal blive på P-pladsen.

  • Blanding/genbrug af udstyr er ikke tilladt.
    Vi må indskærpe nødvendighed i, at bolde og udstyr ikke deles på tværs af grupper. Dvs. at man fjerner de bolde/udstyr som er anvendt til 1 gruppe, hvis en anden gruppe skal i gang efterfølgende. Vi opfordrer til at man eksempelvis tildeler et net med bolde til hver gruppe, som bliver fast for denne gruppe.

  • Færdsel på anlægget skal ske uden blanding af grupper.
    Det er vigtigt at vi alle har opmærksomhed på skiftene mellem hold og grupper. Banerne skal forlades/tilgås ved nærmeste udgang, og man skal undgå at krydse ind over spille-arealer (man skal gå udenom). Ligeledes er det vigtigt at arealerne er helt forladt, inden nye grupper tages ind. Derfor er overholdelse af tider også ekstra vigtigt.

  • Kommunikation/samling af grupper.
    Grupper må ikke samles på noget tidspunkt, hverken før-, under- eller efter træning. Dette gælder både i forhold til at give informationer, oprydning mv. Trænerne skal sikre, at de ansvarlige for hver gruppe er instrueret, således at der ikke er behov for at informere på tværs af grupperne. Ligeledes skal trænerne sikre oprydning, og en træner/gruppe skal forblive indenfor det tildelte areal. Kun ved opsætning af kegler som første på dagen, samt nedtagning efter sidste træning, må trænerne bevæge sig på tværs (og dette uden spillere).

  • Generel oprydning.
    Uagtet Corona, har LSF stadig ansvaret for at banerne efterlades i ryddelig stand.
    • Den enkelte træner skal sikre at alt udstyr fra gruppen samles/opryddes
    • Den enkelte træner skal sikre at mål skubbes ud til siden af træningsfeltet
    • Sidste hold på bane skal sikre at banen er helt ryddet for afmærkninger

  • Grupper af 5 spillere for U15 og ældre.
    Vi har fået godkendelse af politiet (og på forsøgsbasis) at lave grupper af 5 spillere, som kan koordineres af en træner, som til enhver tid har minimum 2m afstand til alle grupper. Træneren må således ikke komme i nær kontakt men nogen som helst gruppe. Derfor afprøves denne løsning også kun for U15 og ældre. De pågældende årgange instrueres i at opmærke banerne anderledes (med 2m+1m+2m mellem hvert areal).

Opmærkning af baner:
Her i den første uge, har sneen hjulpet til at skabe tydelig afmærkning. Den er imidlertid væk nu, og det er derfor vigtigt at vi får markeret banerne tydeligt op inden hver træning.
Nye tiltag:

  • Første hold på en bane har ansvar for at hele den pågældende 11M bane markeres op i felter med kegler
  • Afmærkning omkring hele banen
  • 2m felt udenom/mellem hvert spillefelt
  • Sidste hold på en bane har ansvar for at fjerne kegler fra opmærkning

Det tidligere udsendte skema er fortsat gældende for uge 8. Der er fortsat mulighed for træning i weekenderne også, så kontakt Benneth, hvis der er behov for dette.

Husk at Corona stadig rammer hårdt rundt omkring i Danmark, og der skal kun en enkelt smittet med uhensigtsmæssig adfærd til at sprede smitte i hele klubben. Bliv ved at indskærpe og efterleve de gode regler om afstand og afspritning og opfordre spillere og trænere til løbende test. Der er stort set ugentligt test mulighed i Hal 3, og vi opfordrer til at flest mulige tager imod dette tilbud.

På vegne af bestyrelsen
Helle, Klaus og Benneth

Luk