Menu

”Mini-Tox” – en ny ildsjæl?

image
Peter Wagner
18. marts 2024 kl. 18:42
Vi taler tit om ordet ”ildsjæle”. Normalt er det en person der har haft en lang tid i klubben og brænder for det. I den forbindelse havde jeg sat Frederik D. Toxværd – eller bare ”Mini-Tox” - i stævne for at komme lidt bagom personen og det kom der dette indlæg ud af.

Baggrunden
Vi taler tit om ordet ”ildsjæle”. Normalt er det en person der har haft en lang tid i klubben og brænder for det. I den forbindelse havde jeg sat Frederik D. Toxværd –
eller bare ”Mini-Tox” - i stævne for at komme lidt bagom personen og det kom der dette indlæg ud af.

Du kommer fra en rigtig fodboldfamilie?
”Det må man siger. Min far Kim var tidligere professionel målmand. Han spillede også LSF og blev herefter målmandstræner. Min mor er kasserer i klubben så jeg har nok
fået det ind fra barnsben”.

Hvordan startede det?
”Jeg var vel en 3-4 år da jeg blev meldt ind i klubben. Det hed vist ”Babyfodbold” den gang - nu er det jo blevet til Pandafodbold. Jeg fandt hurtigt ud af, at det var noget lige for mig og så tog det fart. Naturligt nok så er jeg også målmand som min far og da jeg kom op og blev U12-spiller blev det hele lidt mere seriøst.

Min far trænede mig mere og mere og jeg havde heldigvis en konkurrent der senere kom til Brøndby.

Det hele blev mere og mere seriøst og der var nu konkurrence om pladsen i målet – dem er der jo kun en af på holdet”.

Lad os lige holde os til konkurrencen – hvad betyder det for dig?
”Hurtigt gik det op for mig, at det var konkurrencen der motiverer mig. Det at skulle kæmpe om en plads gjorde det hele megaseriøst og hvis den ikke var der, så kunne jeg godt falde lidt af på den.

Så en klar motivationsfaktor”.

Tilbage til ”teenagekarrieren”.
”Efterhånden som jeg blev ældre var jeg lige pludselig også en del af træningsmiljøet omkring klubbens bedste hold – DS-holdet - hvor min far jo var med som målmandstræner.

Her fik jeg set hvad der kræves for at spille på klubbens bedste hold. Allerede som U19-spiller blev jeg rykket op i seniorafdelingen før tid og kom til at træne med de bedste – så det hele gik lidt stærkt”.

Lad os tale lidt om Senior 1. Hvad skete der her?
”Jeg var jo med hver gang de skulle spille. Jeg var vel omkring 8 år da jeg kom med. Den gang var det vist nok den berømte 92-årgang der udgjorde holdet med Kim Kjærsgaard som træner. Jeg fik set det hele lidt bagfra og var bl.a. med på bænken og i omklædningsrummet. Allerede her fik jeg smag for hvad der kræves for at være en del af førsteholdet. Så det var en gave at være med så tidligt og klart en stor fordel”.

Du har også allerede fået din debut få senior 1?
”Ja – dog kun en kamp. Så det er sjovt at være en slags ”maskot” og så lige pludselig at stå mellem stængerne i en meget ung alder”.

Hvis vi skal tale om dig som person, hvad vil du så sige?
”Jeg er næsten altid seriøs i alt det jeg foretager mig. Om det er fodbold eller alt andet så er det min holdning, at der skal være styr på tingene. Altså at få det til at fungerer. Min stædighed og det at jeg tør sige tingene ligeud er nok også noget andre vil sige om mig – og så vil jeg mene, at jeg er en menneskekender!”

Menneskekender? – Den må du lige uddybe…
”Jeg tror jeg er god til at læse andre. Om det er privat eller på fodboldbanen betyder ikke noget, men det at få tingene til at ske sammen med andre er vigtigt for mig – det at være en teamplayer tror jeg nok betyder en del for mig. Men selvfølgelig til grænsen – det skal jo fungere”.

Hvis vi ser på LSF som klub – hvad er din rolle så her?
”Jeg arbejder jo i Sport24 i Farum og er færdig i sommer. Her er jeg ansvarlig for klubsamarbejdet mellem butikken og LSF – og det gælder begge veje. Jeg er talerør for LSF og i klubben ved de at de kan gå til mig med spørgsmål m.m. så finder jeg ud af det. Og det gælder også den anden vej. Jeg er en slags koordinator eller bindeled – og så har jeg jo viden fra begge parter”.

Til sidst – dine ambitioner?
”På fodboldsiden er det at komme til at spille på klubbens førstehold – det giver jo nok sig selv. Rent privat så vil jeg bruge min uddannelse til nye eventyr og det gør slet ikke noget, at det har noget med sport at gøre” slutter ”Mini-Tox”.

Jeg har kendt Frederik i næsten hele mit liv og har set hans udvikling. Og hvor er det dejligt at se et ungt menneske brænde for fodbold generelt – og LSF specifikt – og det er derfor jeg vil påstå, at en ny ildsjæl er født!

Luk