Menu

Nye ansigter i LSF og styrket setup om LSF ungdomsarbejde

image
Bestyrelsen / Klaus Søe Rylov
23. december 2021 kl. 21:35
Så sluttede efterårssæsonen 2021. De fleste hold og spillere har lagt støvlerne til tørre og taget løbeskoene frem.Vi går nu en julepause i møde og efter nytår kan vi se frem til en produktiv opstart frem imod forårssæsonen 2022.

LSF er i vækst
Med de mange tiltag på tværs af klubben er det også glædeligt at se, at klubben generelt er i vækst. Vi er kommet flot og styrket igennem årets corona nedlukning. Medlemstallet er record højt – med 880 medlemmer. Og det er glædeligt at se at i børneafdelingen, hvor forældretrænere trækker et kæmpe læs, at vi bl.a på U6 ser en stort tilslutning fra de yngste – men også hele vejen op gennem årgangene, oplever vi fremgang. Vi oplever endda nye hold i både, senior, oldboys og veteranrækkerne.

Nye trænere til Danmarksserien
Det er ikke nyt at Kim Kjærsgaard efter mange år stopper som Cheftræner for herresenior 1, lige som assistent Morten Larsen også stopper. Det nye setup i LSF, er en aftale med Anders Mikkelsen (cheftræner) og Brian Hacke (Ass. Træner), som skal overtage tøjlerne for Danmarksserie holdet.

Anders har flere divisionskampe i bagagen som spiller og træner. Han kommer senest fra rollen som cheftræner for BSF’s Danmarksseriehold, og har tidligere stået i spidsen for Herlev IF, Jægersborg m.fl og har haft stor succes med at integrere unge spillere, etablere stærke træningsmiljøer, hvor det også er blevet til flere oprykninger. Anders har undervejs haft Brian som assistenttræner i flere af de omtalte klubber. Brian har med +300 divisionskampe for Brønshøj og Ølstykke, enorm rutine omkring hvad det kræver at komme det ekstra niveau op. Ud over samarbejdet med Anders i de førnævnte klubber, har Brian også tidligere været assistenttræner i både Brønshøj og Avarta.

Anders og Brian har stor interesse for LSF’s ungdomsarbejde og er imponeret over hvor mange dygtige spillere vi skaber til egne seniorhold, og ikke mindst hvilke rammer vi har været i stand til at skabe med egne frivillige kræfter. De nye træners fokus i de kommende måneder vil være, at lære alle seniorspillerne at kende, styrke træningsmiljøet, spotte de kommende senior 1. spillere fra senior 2, U19 og sågar U17. Sidst men ikke mindst sætte deres præg på klubbens flagskib – Danmarksserie holdet.

Klubbens bestyrelse har sammen med senior trænerne valgt en strategi, hvor klubbens senior afdeling skal vokse via spillere fra egne ungdomshold. Med andre ord, skal vi have etableret et ungseniormiljø, hvor vi i endnu højere grad er i stand til at holde på ungdomsspillernes glæde ved fodbold uanset niveau, og så skal vi sikre at vi kontinuerligt bygger på 1. holdet, 2 holdet, 3. holdet og øvrige bredde hold. Faktisk er det første gang i over 20 år at vi har 6 senior hold.

Vi er i gang og der har været lagt et enormt arbejde fra Peter Olsen og Ole Barca Hansen,som har været med til at sikre at flere ungdomsspillere fortsat spiller fodbold. Derudover har klubben været begunstiget af stort engagement hos Kim Kjærsgaard, Michael Bo Nielsen og ikke mindst Aske Victor i forhold til at integrere nye senior spillere.

LSF er nødt til at holde konstant fokus på samarbejdet mellem holdene, sikre de rigtige udviklingsrammer og har derfor lavet en aftale med Jesper Aaberg Mortensen som Sportschef for U17 til senior. Jesper kommer senest fra rollen som Sportskoordinator for U13-U15 og sammen med de pågældende cheftrænere og assistenttrænere, har han skabt flotte resultater på tværs af de 3 årgange. 

Styrket ungdomsarbejde
Og her er LSF familien så fantastisk, for vi kunne ikke være den fantastiske klub vi er uden vores dygtige trænere og de mange ekstraordinære frivillige der ligger så mange timer i klubben, og derfor er jeg personligt så ualmindelig glad for, at Peter Olsen har ønsket at være cheftræner for U14. En meget stor og talent fuld årgang, med et stærkt setup og flere dygtige forældre trænere. Det venter vi os meget af. 

Samtidig siger vi tusind tak til Martin Beck for snart i et år at være cheftræner for 2 årgange – U19 og U15. Helt ekstraordinær stor arbejdsbyrde, hvor vi har set ham løbe fra hold til hold og have 3-4 dage om ugen med 5 timers fodbold træning efter en normal arbejdsdag. Martin overlader ansvaret som cheftræner til Murad Yasin, som i de sidste 2 år har været træner på U13 og U14. Tag godt imod Murad, når I ser ham.

LSF Akademi
Til allersidst er vi utrolig stolte af at kunne annoncere, at Kim Kjærsgaard har sagt til at være ansvarlig for og opbygning af LSF’s akademiet op. Dette er et led i en større strategi, der skal tage LSF et sportsligt niveau op, til at blive en licens klub i DBU regi. Det betyder kort fortalt, at vi skal til at arbejde efter nogle faste processer og en ny struktur. Det største fokus er at sikre bedre træningsmiljøer, hvor alle uanset niveau kommer igennem det ”rigtige fodbold kompendium”. Altså at alle ungdomsspillere får den rigtig fodbolduddannelse, hvor glæden ved fodbold selvfølgelig er i fokus.

LSF ønsker at være den foretrukne bredde klub i Egedal & omegn – med plads til ambitioner – hvilket også betyder, at vi skal være i stand til at være en klub, hvor de mest talentfulde også kan udvikle sig og blive til klubbens fremtidige 1. senior spillere, og ligefrem være med til at tage holdet op i 3. division.

Kim har allerede startet arbejdet med at få den nødvendige licens fra DBU, i samarbejde med Kim Fisker, Jesper Aaberg, Jan Møller og snart alle klubbens cheftrænere.

På vegne af bestyrelsen, Klaus Søe Rylov

Luk