Menu

Opdatering på afviklingen af DBU Fodboldskole 2020

image
DBU / Ole Barca Hansen
22. april 2020 kl. 13:10
Opdatering på afviklingen af DBU Fodboldskole 2020, som der naturligvis er en masse spørgsmål omkring på grund af corona-krisen.

DBU har siden corona-krisens start i marts fulgt myndighedernes anbefalinger på alle områder. Vi har aflyst kampe, turneringer og andre aktiviteter, der kan sprede smitte. Folkesundhed kommer før fodbold… også selv om vi elsker fodbold. Derfor er sundheden også vigtigere end afviklingen af fodboldskoler og vi vil kun afholde skolerne, hvis det ikke overskrider myndighedernes anbefalinger og regler.   

Myndighederne har tidligere meldt ud, at der er forbud mod større forsamlinger frem til den 1. september 2020. I denne uge har myndighederne meldt ud, at grænsen for større forsamlinger går ved 500 deltagere, hvilket som udgangspunkt er positivt for afvikling af sommerens fodboldskoler. Dog vil myndighederne løbende vurdere og justere grænsen for, hvor mange mennesker, man må forsamle sig, som det hedder. Dermed kan vi fortsat ikke være sikre på anbefalingerne endnu.

Håbet og målet er at gennemføre fodboldskolerne som planlagt, men selvfølgelig kun hvis det er muligt og forsvarligt i forhold til myndighedernes anbefalinger. Vi arbejder med flere forskellige scenarier og tager situationen meget seriøst. Der er rigtig mange mennesker og naturligvis fodboldglade børn, som vil blive påvirket på den ene eller anden måde, og derfor vil vi ikke forhaste en beslutning om at afvikle eller ej.

Da mange tusinde børn allerede har købt billetter til fodboldskolerne, vil vi først tage beslutningen, når vi har et sikkert grundlag at træffe beslutningerne på. Vi afventer blandt andet myndighedernes udmelding om størrelsen på ’større forsamlinger’ - om hvorvidt det også omfatter fodboldskoler.

Vi forventer at tage beslutningen senest midt i maj, som vi meldte ud kort før påske i denne pressemeddelelse på dbu.dk.

Hvis resultatet bliver, at fodboldskolerne bliver aflyst, vil deltagerne også modtage oplysninger om, hvordan det indbetalte beløb bliver returneret til dem.

Luk