Menu

Pigetræner Katrine Søberg Grib fra U12 og U13 pigerne

image Katrine Søberg Grib
Redaktionen
23. maj 2022 kl. 22:54
LSF er en fodboldklub med mange medlemmer hvor der altid er plads til alle, uanset alder og niveau. Det kan være svært at følge alle hold, så i den kommende tid vil vi forsøge at lære flere af klubbens aktive at kende.

Katrine Søberg Grib er pigetræner i LSF og er med til at skabe et stærkt træningsmiljø i klubben, hvor der er plads til alle, uanset niveau. Hendes egne erfaringer og gode samspil med forældretrænere opbygger kulturen.

Kort intro til mig som medlem i LSF
Jeg begyndte min fodboldrejse i LSF som fodboldspiller på et pigehold med min søster og mine veninder efterfulgt at nogle gode år i BSF som ungdomsspiller på deres DM hold. På et tidspunkt stod jeg med valget mellem at fokusere på fodbold eller på studiet, hvor fodbolden trak det korteste strå. Det varede dog ikke ved, og jeg blev hurtigt erhvervet som fodboldtræner på 09-årgangen, hvor jeg stadigvæk er træner i dag (nuværende 08-09-10 årgang). Jeg blev træner i en periode med meget udskiftning og mange ansigter, men jeg er i dag utrolig privilegeret i at være omringet af erfarne og dygtige medtrænere, hvorfor jeg hele tiden kan blive inspireret og bedre i min egen trænergerning.

Opstart og turneringsstart
Jeg står selv i spidsen for vores U12 piger, og er hjælpetræner for vores U13 piger. Vi valgte at melde holdet til U12 række b, fremfor række a som i efteråret. Det har betydet, at pigerne ikke hele tiden står på tæerne, og derfor har tid til at kunne arbejde med deres spil og boldomgang- hvad der også har udviklet sig utrolig meget.

Vi er inde i en spændende fase, hvor der kommer piger til udefra. Det har været afgørende for os at sikre et kampmatch, hvor så mange som muligt kan få et kamptilbud, der stemmer overens med pigernes niveau. Vi opnår en enorm fleksibilitet ved at have et hold i U13 Liga og et hold i U12 række b, suppleret med træningskampe mod bl.a. vores egne drengehold. Dette skaber udvikling og trivsel.

LSF som klub
Jeg har selv været pigespiller, der skulle igennem systemet i LSF, og nu er jeg træner og arbejder med pigerne. Jeg kan se, hvor meget velvilje der er til at få en velfungerende pigeafdeling En udfordring der også var aktuel, da jeg var aktiv spiller. Jeg håber selv at kunne bidrage til at udviklingen fortsætter, hvor vi er bedre til at fastholde pigerne. Et fokus på pigerne skal ikke tages for givet, og derfor er det også glædeligt at mærke, hvordan klubben eksempelvis prioriterer de unge trænere som mig selv, herunder vores fortsatte træneruddannelse.

Ønsker for pigefodbolden
Pigefodbold over hele landet er i rivende udvikling. Jeg håber, at LSF kan se potentialet heri, og vil sætte endnu større fokus på os. Som nævnt er jeg heldig at være træner på en årgang med andre dygtige medtrænere og nogle exceptionelt engagerede forældre i vores setup. Men det skal ikke komme an på, om man lige er heldig at ramme en god årgang eller ej, hvad det angår. Jeg håber derfor, at klubben vil understøtte pigeafdelingen endnu mere. Det kan være ved at ansætte en ansvarlig for pigerne, sikre et naturligt samarbejde mellem drenge- og pigehold samt ved at skabe en rød tråd mellem årgangene.

 

Luk