Pokalen: 2-1 nederlag til AB i flot fodboldkamp!

image
Peter Wagner
10. august 2023 kl. 05:43
Det var blevet alvor og nu skulle der spilles pokalkamp mod lokalrivalerne AB fra 2. division.

Optakten

På taktikmødet fremhævede cheftræner Anders, at vi skulle finde den rigtige spænding og der var ingen grund til at være nervøs. Vi var ”underdogs” og der var ikke specielle forventninger til holdet. Det var 11 mod 11 og der var ingen grund til at være for ”flinke”, men der skulle spilles med mod.

Hvorfor ikke fortsætte med det presspil vi er så gode til? Ikke noget med at stå en hel masse i forsvaret og leve på omstillinger – nej - det var fremover isen, hvilket betød en fantastisk fodboldkamp.

Vi kunne samtidig håbe på, at AB måske undervurderede os en smule. Vigtigt var det dog, at vi hele tiden beskyttede os selv og kommunikationen blev igen fremhævet som en nøglefaktor for at byde AB op til dans.

Forrygende 1. halvleg!

Og jeg skal love for at det blev en fantastisk underholdende 1. halvleg! Allerede efter 1. min. spil fik vi et hjørne og tæt inde under mål fik vi en chance som en af AB´s bedste – deres keeper – reddede. Så var tonen lagt an.

Og det fortsatte for AB vil altså danse en Tango! En rigtig troldmand på deres højre kant afdriblede fantastisk 2-3 af vores spillere der stod som kegler og lagde den kort tilbage til en medspiller der bare kunne prikke bolden forbi en sagesløs Marius i kassen. Og der var kun spillet 5. min!

Nu satte vi os på kampen. Der blev netop spillet frigjort og da Spirrevippen Lind i det 12. min. fik bolden på midten af banen og trykkede resolut af måtte AB-keeperen helt ud i fuld længde for at redde det flotte langskud.

Men det var som om, at AB havde læst teksten. De spillede nu på omstillinger og i det 23. min. fik de en af slagsen, men LSF´s klart bedste i dag var keeper Marius der reddede bolden alene med AB-spilleren. To gange mere i halvlegen måtte han igen agerer redningsmand – jo – ham skulle vi være glad for.

I det 25. min fik vi et hjørnespark. Det tager ”Stub” sig af og hans altid præcise og flotte indlæg blev mødt af Lyng der hårdt og flot satte hoved på og fik dirigeret den i nettet – helt oppe i hjørnet – 1-1 var en realitet.

Nøj for en underholdning vi var vidner til! AB-havde som sagt deres forsøg, men da Lyng sidst i halvlegen blev spillet totalt fri med målmanden måtte keeperen igen hive en redning op af hatten – måske var han også deres bedste spiller – så ingen kunne vel sige nogen imod hvis det havde stået 4-4 ved halvleg.

2. halvleg

AB havde brugt pausen fornuftigt og satte nu turboen til. Vi skulle lige i gang, men efter 49. min. kombinerede AB´erne sig flot igennem og denne gang kunne Marius ikke redde bolden der røg i nettet til 2-1.

Nu var det som om kampen ”satte” sig lidt. AB var tilfreds og Smørumdrengene havde lidt svært ved at få det samme flow i spillet som tidligere. Der blev også skifte en del ud, men chancerne kom stadigvæk til begge hold.

Det tætteste vi kom på en udligning, var i det 73. min. Her kom Spirrevippen til baglinjen og lagde den tilbage til ”Det tårnhøje Helvede” Yazid, men han fik ikke rigtigt ram på bolden der gik lige forbi.

Det skal lige siges, at begge hold også fik et mål annulleret for off-side.

Nu fik AB fat i spillet igen da vi jo skulle satse. Og jeg tror, at keeper-Marius i de sidste 10. min. havde 4-5 kvalificerede redninger og han blev også fortjent kåret som kampens spiller.

Så da kampen blev fløjtet af så stod det stadigvæk 2-1 og AB er videre. De havde en masse chancer – og det havde vi også, men måske er det netop det at de ligger et par rækker over os der gjorde udslaget

Anders - tilfreds med kampen?

”Absolut. – drengene dødede med støvlerne på. De gjorde som aftalt og vi havde stor ære af kampen som et gammelt ordsprog hvis siger. Jeg er stolt af den måde de tacklede det hel på og med lidt mere held kunne det være os der var gået videre. Men hvis vi ikke havde Marius i kassen, så kunne vi også havde tabt mere end vi gjorde”.

Lad os se frem til kampen mod Skjold – det må være det vigtigste?

”Ja – og det fortalte jeg også spillerne inden kampen. Jeg bad dem inden kampen om at glemme alt om AB når kampen var slut og nu rette fokus på lørdagens vigtige kamp i Fælledparken mod Skjold. Som vi to har talt om er Skjold det klart det bedste hold vi har møde i sidste sæson så det bliver en stor mundfuld”.

Er i klar?

”Selvfølgelig er vi det. Før AB kampen havde vi ikke tabt i 9 kampe i træk så der er selvfølgelig forventninger. Hvis vi ser på den korte bane, er det derfor meget vigtigt at vi får nogle points på tavlen hurtigst muligt så der ikke breder sig en nervøsitet”.

Siden vi talte sammen i januar - hvor er holdet så forbedret?

”Jeg vil mene, at med den erfaring vi har fået nu, er bundniveauet klart forbedret. Der er en vis stabilitet – hvis nok også det du selv efterlyste – og det er de samme spillere vi har haft i en lang periode. Ingen der er flyttet og enkelte er kommet til”.

Hvor ser du konkret at holdet har udviklet sig?

”Vores organisation er blevet klart forbedret og spillerne er blev langt bedre til at træffe de rigtige beslutninger når det kræves – vi kan vel med rette sige, at de igennem de 1 ½ år jeg har været her, er blevet mere modne”.

Hvad er så forventningerne på den længere bane?

”Jeg vil kun se et halvt år frem da der kan ske meget i vinterpausen. Men det er vigtigt, at vi er i top fem og vi vil meget gerne være i den bedste halvdel inde de sidste kampe. Der bliver jo spillet langt flere kampe i efteråret end i foråret inden op- og nedrykningsspillet”.

Her bryder assistenttræner Hacke ind: ”Ja – hele efteråret består vel af 12 pokalkampe!

Så den lader vi lige stå da hele aftenen jo netop startede med pokalkampen mod AB.

I kampen fik vi endnu en debutant – Mathias Thrane-Olesen. Jeg har set vores træningskampe og her har han virkelig gjort sig bemærket – bl.a. udlignede han i lørdags mod Karlslunde til 1-1 som forsvarsspiller. Endnu en ung knægt der klæder den hvide trøje.

Så på lørdag går det løs med den første turneringskamp i Fælledparken mod Skjold – og som jeg lige ser det er vejrguderne med os denne gang! Sommeren er tilbage!