Senior 1: Det holdt hårdt – men Roskilde besejret med 2-1!

Tekst: Peter Wagner
13. april 2021 kl. 22:23
- nu går turen til Vordingborg fredag.

Optakten
Det er jo ikke megen træning spillerne får og ydermere så fik vi at vide, at kampen skulle spilles på græs.

Rotationsprincippet lever stadigvæk, og nogle af de bedste fra lørdagens kamp blev sat på bænken: ”EK”, Søberg og Soelberg, mens Kristian, spirrevippen Lind og Conrad var tilbage i startelveren. Hertil endnu en spiller på bænken: Thyge.

Vi vidste, at Roskilde 06 var blevet forstærket – rent faktisk var der kun tre gengangere fra kampen 2. Påskedag - så det blev en hel anden kamp. De er jo lillebror til Roskilde FC og i weekenden havde vores medbejler i toppen, Allerød deres hyr med at besejre dem så en nem opgave ventede ikke.

Heldigvis var vejrguderne med os denne gang – da vi sidst var i Roskilde var der et frygteligt vejr med kulde og sne.

Kampen – 1. halvleg
Vi fik lagt et pres fra starten og allerede efter 2. min. måtte Roskilde redde på stregen. Sådan fortsatte det og da Gransee blev spillet totalt fri efter 9. min., men han brændte chancen - så var tonen slået an.

Vi skulle ikke vente længe på føringsmålet. Et godt opspil over i vores venstreside og en af kampens bedste spillere – Kristian Larsen – kom til baglinjen og lagde den hårdt og fladt ind i støvlerne på Frederik og så stod det 1-0. Der var da spillet 16. min.

Det gav en vis ro uden at vi tilspillede os nogle rigtigt store chancer. Det gik hurtigt op for enhver, at det var et meget fysisk Roskildehold der voldte vores letbenede spillere en del besvær. Til gengæld kunne de ikke rigtigt sætte noget sammen og ”Bjerre” i kassen havde vel ikke en eneste redning.

Tættest på var Kristians lumske indadskruede hjørnespark til slut der tog tværribben og kort efter fløjtede dommeren til pause. Men det var en dyr 1. halvleg. Dennis Lind ud med en lille skade allerede efter 14. min og i pausen Weiss – der spillede en glimrende 1. halvleg.

Kampen – 2. halvleg
Roskilde havde åbenbart bestemt sig til, at nu skulle de Smørumdrenge få mærket noget stål. De kom buldrende og fik lagt et mindre pres. Det udmøntede sig i et hjørnespark i det 51. min. og da vi troede det var afviklet kom bolden igen ind i det lille felt til et klumpspil og her fik de så udlignet.

Så var det op på hesten igen. Kim K. roste spillerne efter kampen for bare at blive ved, og ved og ved (jeg kaldte det jo ”Duracell-holdet sidst) og så for deres tålmodighed. Der blev nemlig kæmpet og troen var der hele tiden på, at det nok skulle lykkedes.

Og det gjorde det så! I det 87. min. kom kampens måske bedste spiller – Gransee - ind i feltet. Hans driblinger fandt Roskildespillerne aldrig modtræk til og lige pludselig røg han omkuld: Straffespark.

Og her har vi jo ”EK” og han satte den sikkert i mål. Umiddelbart efter fik Frederik faktisk endnu en chance, men denne gang reddede målmanden.

Så nu var det bare at få tiden til at gå og der var stor jubel da dommeren fløjtede kampen af. Som ”EK” sagde til mig efter kampen så var det sådanne kampe vi aldrig vandt tidligere – det gør vi så i år!

Spillerne
Igen var det en holdpræstation, men Gransee spillede en fantastisk kamp og det samme gjorde Kristian Larsen og Frederik. Men nu må det være på tide at nævne den bedste mand i foråret: Kaptajnen ”KG”. I alle kampene er han en solid sidste skanse uanset om det er Søberg eller Fisch han har ved sin side. Det ser så legende let ud når han lige kommer på tværs, lige kommer foran, men det er altså bare klasse! Ham skal vi være glade ved.

Kamp allerede fredag i Vordingborg
Der er ikke megen tid til hvile for allerede fredag venter Vordingborg kl. 18.15 – hvorfor spille på dette tossede tidspunkt?

Men det er deres valg. Igen møder vi et ultradefensivt hold. Og det gør de godt! Herlev scorede i overtiden i lørdags til 1-0 så det bliver igen en kamp som vi sætter os på og så må vi håbe drengene kan få åbnet op og få scoret så der kommer ro på.

Men mon ikke ”Duracell-holdet” bare blive ved, og ved, og ved….