Menu

Senior 1: Fantastisk kamp – men total nedtur på Amager!

image
Tekst: Peter Wagner / Foto:: Jørgen Steen Jensen
24. marts 2019 kl. 09:25
Det er svært at finde en grimasse der kan passe: Så tæt på og så alligevel så langt fra!

Optakten

Vi skulle en tur til Sundby og spille på deres lækre kunstbane mod topholdet B1908. Da vi startede sidste år, var det os som stoppede deres sejrsstime på fem kampe med fuld gevinst. Vi vandt hjemme med 4-1 så vi havde noget at have noget vi kunne tro på.

Cheftræner Kim Kjærsgaard havde i optakten og på taktikmøde lagt vægt på et højt, aggressivt pres så de ikke kunne slå ”de lange” til deres dygtige angribere. Ydermere skulle vægten lægges på fysikken og duelspillet.

Og som jeg skrev tidligere på ugen så var der mange ”nye” på holdet. Helt ny var i forsvaret Martin Fisch – spillede for et år siden i superligaen - der udgjorde forsvaret sammen med bl.a. Aske Viktor der var vendt tilbage efter sit ophold bl.a. i Brønshøj. Også helt ny var Frederik Jegind der er kommet til fra Virum – så to debutanter. Ydermere var Alexander Beck sat på kanten og han spillede klart den bedste kamp på DS-holdet og var absolut en af de bedste på dagen.

Så kom vi i gang

Ventetiden var ovre og vi kom i gang. Netop det med et højt pres gave bonus og de første ti minutter stod der LSF på. Vi gav ikke ”otteren” nogen ro, og kom også til en del mindre chancer. Men langsomt kom de ind i kampen og i det 23. min. kom så det første mål.

B1908 kombinerede godt – de havde fået lagt et godt pres på de bagerste rækker – og fik skudt på mål. Bjerregaard i kassen fik flot reddet, men returen røg ud til en modstander og så stod det 1-0. Fortjent? Tjaaaaa...

Men vi kløede på og i det 28. min. blev spirrevippen Jacob Lind spillet i dybden. Alene med en back kom han ind i feltet og her blev der lavet et klart straffespark. Det skulle Aske tage sig af, men hans skud blev desværre reddet af den glimrende målmand.

Vi sad nu med fornemmelsen af, at det måske ikke lige var vores dag. Men drengene kløede på og vi fik mange rimelige chancer – men det gjorde B1908 også. Så til halvleg bagud med 1-0.

2. halvleg.

Set med neutrale øjne var det en fantastisk fodboldkamp med to rigtigt gode hold der ville spille bold. Der blev givet og taget og der blev produceret mange chancer fra begge holds side. Tror i øvrigt ikke der var et eneste ”svinsk” frispark i den kamp.

Men vi fik virkelig fat i den lange ende og i det 55. min. fik vi et debutantmål. Martin Fisch fik sendt Jegind afsted og målmanden blev fanget i ingenmandsland og lobbet gik i mål til en fortjent udligning. Klasse!

Og drengene fortsatte. Ikke noget med at slå op i banen og sørme om Aske ikke spillede spirrevippen Lind i dybden og forholdsvis langt udefra trykkede han af og så var vi foran med 2-1. Helt fortjent.

Dramaet - endgame

Og så kom nedturen – og dramaet. En helt igennem forrykt afslutning.

Der blev skifte lidt ud og uden af blive rigtigt farlige fik B1908 lagt et pres på drengene – med en hel masse hjørnespark til følge. Og i det 89. min. kom så udligningen. En dødboldsituation blev sparket ind i feltet og blev flot headet i mål til 2-2.

Bolden skulle gives op og et min. efter fik vi etableret et mønsterangreb og bolden kom på tværs – indskiftede ”JJ” skulle bare sætte indersiden på – det gjorde han, men bolden røg desværre lige ved siden af mål. Der kunne vi havde lukket kampen.

B1908 fik hurtigt taget målsparket og fik etableret et angreb. Igen bolden over kanten og på tværs – og denne gang blev bolden ramt med en inderside, men desværre var det ”otteren” der fik scoret til slutresultatet 3-2.

En ond skæbne, hvor vi førte til der manglede nogle få minutter, men sådan kan fodbold være.

Opfølgning

Den var svær at sluge. Kim K. efterlyste lidt mere kynisme. Hvis vi havde scoret på de chancer vi havde, så kunne vi sagtens havde vundet den kamp. Men når det er sagt så roste han også spillerne for deres indsats og det var trods alt mine oprykningsfavoritter vi spillede lige op med….

Fremtiden

Men vi skal se fremad. Hvis vi ser på den korte bane, ser det lidt sort ud. Både FA2000 og B1908 har rigtigt mange points i forhold til os og de bliver nok svære at nå, men bolden er rund. Ser vi på fremtiden på den lidt længere bane ser den fantastisk ud. Kan vi holde på de spillere vi har, så bliver vi svære at slå. Alle os udenfor var enige om at det var en fantastisk kamp på et meget højt niveau. At skæbnen ikke ville gå vores vej – Okay – men der er tegningen til noget stort.

Vi har fået meget mere fysik, der er en meget stor opbakning til hinanden og en never-give-up-spirit der nok skal føre langt. Der ligger helt sikkert mange points og venter og hvem ved: Måske er 2. division tættere på end vi tror!

Så op på hesten igen – vi skal nok bakke jer op.

Til sidst tillykke til Frederik Jegind og Martin Fisch med deres debut – begge gjorde det fremragende.

Og så kan du også læse et fyldigt referat af kampen på b1908.com.

Gule Kort:  ”Benja”  og Dennis

Kampen i tal:

1-0  23.   min.       B 1908
1-1  55.   min.       Frederik Jegind
1-2  67.   min.       Jacob Lind
2-2  89.   min.       B 1908
3-2  91.   min.       B 1908

Opstilling:

Målmand: Bjerregaard
Forsvar:  ”KG”, Aske og Fisch
Midtbane: Weiss, Thomsen, Dennis, Beck (82), Jacob (ud 76) og Jegind
Angreb: Gransee (ud 87)
Bænken:  ”Benja” (ind 76), ”JJ” (ind 82) og Holden (ind 87)

StillingHerre-DS • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 FA 2000 27 17 4 6 55
2 KFUM BK, Roskilde 27 12 11 4 47
3 B 1908 27 14 5 8 47
4 LSF 27 13 7 7 46
5 TFC Odsherred 27 10 10 7 40
6 Allerød FK 27 9 5 13 32
7 Union 27 8 7 12 31
8 Fremad Valby 27 7 7 13 28
9 Ishøj IF 27 6 8 13 26
10 Kastrup Bk. 27 5 4 18 19