Menu

Senior 1: Ny 2-1-sejr til ”Young Guns” over Slagelse!

image
Tekst: Peter Wagner
06. maj 2023 kl. 14:24
Hvis Slagelse synes, at Smørumdrengene er deres ”onde ånd” er der ikke noget at sige til det. Igen blev det til en 2-1 sejr som i de to foregående kampe – denne gang fik vi dog ikke scoret i overtiden, men dog sent i kampen.

Optakten

En vigtig ting spillerne skal vænne sig til er at de er tophold. Stillingen lyver aldrig. Når man er tophold, så følger der automatisk en favoritrolle med – en helt ny ting der blev italesat i optakten til kampen.

Det betyder også, det er vigtigt at kontrollerer kampen og være det hold som styrer kampen.

Desværre blev kampen en lidt urolig en af slagsen på grund af megen vind, men det er jo ens for begge hold.

Kampen - 1. halvleg

Lad det være sagt med det samme: en græsbane der ikke var helt veltrimmet og en masse vind gjorde, at det rent faktisk blev en lige kamp.

Vi havde modvinden i første halvleg og kom rent faktisk godt i gang. På det tidspunkt kunne det ikke ses, hvem der var tophold, men vi fik scoret først. Et godt opspil med mange stationer betød et indlæg fra højre til torpedoen på toppen – Lyng - der satte den i kassen midt i halvlegen. Den føring skulle nu holdes til pausen og det gjorde den.

Kampen – 2. halvleg

Billedet ville nu ændre sig, da vi fik medvind med de fordele/ulemper det giver. Vi skulle nu til at sætte os på kampen og en vigtig ændring var, at Spirrevippen Lind kom på banen – det vender vi tilbage til.

Selvom vi havde meget spil var det Slagelse der fik scoret. Et godt opspil og en bold i vores bagrum og indlægget blev flot eksekveret i kassen så det nu stod 1-1.

Keeper Marius kom ud for et uheld med tyve minutter igen og det gav så debut til Frederik Toxværd – eller bare ”mini-Tox”, da han er sidste skud på stammen i familien Toxværd hvor farmand og målmandstræner Kim jo har spille på allerhøjeste plan.

Måske ikke det letteste indhop når der stod 1-1, men det ville Spirrevippen lave om på.

Med et kvarter igen fik han nemlig en lang bold og med et par fikse træk fik han scoret til 2-1 – et resultat der åbenbart altid skal være mellem de to hold.

Så nu skulle føringen køres hjem og det blev den.

Anders – Hvilken fornemmelse sidder du med nu?

”En god fornemmelse da det var meget vigtigt at vi kom tilbage på vindersporet. Efter et nederlag og en uafgjort sidste weekend i Næstved så var det vigtigt, at vi fik rejst os og igen fik de tre points. At spillet - på grund af omstændighederne – ikke var helt i top er vel OK i en svær kamp der var meget lige. Slagelse skal nok få skrabet de nødvendige points sammen så de også er i DS næste sæson”.

Hvis vi ser på de ting i talte om i optakten, hvordan synes du så i lykkedes med det?

”Vi vinder kampen, men kommer nok ikke til at styre kampen så godt som vi ville. Når det er sagt lægges der hele tiden på i duelspillet og vi vinder flere nærkampe, hvilket er meget vigtigt så vi ikke får en omstilling imod os. Men vi spiller tålmodigt hele tiden og tror på egne evner så det er godt for fremtiden”.

Nogen du vil fremhæve?

”I dag er jeg glad for spørgsmålet. En af de ting jeg forventer er, at har du evnen så har du også pligten. Og her vil jeg fremhæve Spirrevippen Jacob Lind. Han har kun trænet mandag da han har været ude at rejse og derfor startede han ude selvom han er meget højt i hierarkiet.

Jeg sætter ham ind i pausen og han går bare ud og leverer – det er det med pligten. Jeg forventer, at alle de spillere jeg sætter ind i løbet af en kamp, er klar – og det var han. Han går ind og er dominerende og så scorer han også det afgørende mål. Jeg under ham virkelig den succes han har og – ifølge min mening – har han også ændret sin træningstilgang. Han går ind og tager det ansvar jeg forventer af ham når tingene skal afgøres. Det er derfor jeg er glad på alles vegne – ikke mindst for ham selv”, slutter Anders.

Nu venter der allerede en ny kamp på onsdag den 10. maj nemlig den udsatte kamp mod KFUM i Emdrupparken her hvor alle nu er i gang med returopgørerne.

StillingHerre-DS 2022-23 Kvalifikationsspil • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 LSF 14 7 4 3 51
2 Skjold 14 7 5 2 50
3 Allerød FK 14 6 3 5 45
4 VB 1968 14 7 2 5 41
5 Næstved I.F. 14 4 4 6 41
6 Herlev IF 14 5 3 6 37
7 Slagelse B&I 14 3 2 9 36
8 KFUM 14 4 3 7 29
Luk