Menu

Senior 1: Skønne spildte kræfter

image
Tekst: Peter Wagner
02. juni 2023 kl. 23:34
Nulløsning mod KFUM fra København!
Optakten

Da jeg talte med cheftræner Anders M inden kampen fortalte han mig om noget han ikke havde prøvet før. Det var en lidt speciel taktik der skulle prøves af – ikke så meget del 1 da der skulle spilles ”Kamikaze” fodbold med tre angribere helt oppe i trynen på KFUM-spillerne og så må vi se hvad der sker. Underforstået at vi skulle være i boldbesiddelse hele tiden – ikke så meget nyt i det, men det var det første i taktikken. Det andet nedslag kommer jeg til.
1. halvleg

Det var også en lidt speciel kamp for KFUM: nr. sidst mod nr. 1 i tabellen og hvis de skulle undgå nedrykning så skulle der tre points på kontoen.
Det hele startede lidt rodet. En hård og lidt knoldet bane gjorde ikke det nemmere for spillerne og der var mange boldtab fra begge holds sider.
Vi prøvede ”Kamikaze-teknikken”, men det var KFUM der fik den største chance efter 10. min da de kom over kanten og det flade indlæg blev mødt af en fod, men heldigvis for Smørumdrengene gik bolden forbi mål.
Der var en masse intentioner og taktikken virkede nogenlunde, men fejlen var – måske på grund af baneforholdene – at når vi endelig fik bolden så brugte vi den ikke rigtigt og vi tabte den igen på grund af dårlige afleveringer. Vi skulle helt frem til sidst i halvlegen – som ikke går over i historien – da vi etableret nogle gode opspil, men vi kendte ikke vores besøgstid på den sidste tredjedel af banen og det hele løb ud i sandet.
2. halvleg

Nu kommer så 2. del af taktikken – altså det som ”Batman & Robin” på bænken aldrig havde prøvet før. Vi lavede fem udskiftninger og alle blev sat ind i det 50. min.! Og det virkede. Nu var KFUM-spillerne ved at være møre og vi havde vel bolden 70-75% af tiden i anden halvleg uden at vi fik scoret. 
Det skal siges, at KFUM stod rigtigt godt organiseret og det var ikke de store chancer vi fik. Og dog. Efter 50. min. kom Spirrevippen Lind fri i feltet i vores højre side og fik bolden lagt på tværs til Salling der resolut sparkede – præcist, men ikke hårdt nok og målmanden tog den nede ved foden af stolpen. 
Kombinationerne flød fornuftigt, men den sidste kreativitet i afslutningsfasen manglede. Nu skal vi jo bare have en chance for at lave mål og det fik vi i det 82. min. Magikeren Gransee tryllede og spillede Yazid helt fri. Målmanden kom farende ud, men desværre reddede han også dette forsøg og kampen ebbede ud.
Det skal siges, at KFUM sagtens kunne have løbet med de tre points, men heller ikke de kunne få bolden i kassen.
Anders – kommentar til kampen?

”Det hele er en smule uforløst.  Vi gjorde egentlig hvad vi kunne – havde bolden mest, men om det var banen der gjorde, at vi ikke lige fik den sidste aflevering på plads og fik scoret – tjaaa…..det kan vi så tænke over. 
Men egentlig er jeg tilfreds med at vi fik forsøgt noget og igen viste, at vi har en bred trup - så når man ikke kan score, så er det vigtigt at holdet nullet – og specielt Søberg gjorde det fremragende (kåret som kampens spiller) – hvor mange gange råbte han ikke ”PÅ DEM”” slutter Anders.
Nu er der pokalkamp mod nr. 1. i oprykningsspillet Holbæk på tirsdag – så må vi se hvad der sker når modstanderne er af en helt anden kaliber.

StillingHerre-DS 2022-23 Kvalifikationsspil • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 LSF 14 7 4 3 51
2 Skjold 14 7 5 2 50
3 Allerød FK 14 6 3 5 45
4 VB 1968 14 7 2 5 41
5 Næstved I.F. 14 4 4 6 41
6 Herlev IF 14 5 3 6 37
7 Slagelse B&I 14 3 2 9 36
8 KFUM 14 4 3 7 29
Luk