Menu

Senior 1: Vemodigt farvel til Kim Kjærsgaard med et 2-1 nederlag til AB Tårnby

image
Tekst: Peter Wagner / Foto: Holger Agerskov
31. oktober 2021 kl. 15:19
Det var en ”lidt mærkelig” kamp denne lørdag. Ikke at topholdet AB Tårnby kom på besøg, men også at det var cheftræner Kim Kjærsgaards sidste hjemmekamp – han har stået i spidsen for holdet siden 2012!

Det var en ”lidt mærkelig” kamp denne lørdag. Ikke at topholdet AB Tårnby kom på besøg, men også at det var cheftræner Kim Kjærsgaards sidste hjemmekamp – han har stået i spidsen for holdet siden 2012!

Men der skulle jo spilles en kamp og efter to sejre var optimismen i top. I oplægget til kampen sagde Kim K – vanen tro – at drengene skulle vise mod og gå ud og ”turde” at spille fodbold. Tag nogle chancer og så se hvad der ville ske. Nogle spillere fik bundne opgaver og han havde læst rigtigt….næsten….

AB Tårnby er nedrykker og havde ikke tabt. Det lå i luften, at det måtte de jo ske på et eller andet tidspunkt og hvorfor ikke denne lørdag?

Kaptajn ”KG” var ikke til disposition og i stedet spille den tilbagevendte Kristian Løvgren Larsen i de bagerste rækker og det gjorde han fremragende.

1. halvleg

Vi fik fra starten lagt et godt pres uden at være farlige. Alle kunne se, at kvaliteten i spillet var adskillige grader højere end sidste weekend og vi vidste, at AB Tårnby – som vi tabte til tilbage i august med 1-3 – lige præcis var så svær en nød at knække som forventet. De stod utroligt godt og ventede, men vi spillede rent faktisk rigtigt godt. Vi fik hurtigt fat i bolden og kom godt over kanterne, men der opstod desværre ikke de store chancer.

Der var spredte forsøg og Tårnbydrengene var hele tiden farlige på omstillinger. Men i det 24. min. skete der noget. Et flot opspil og bolden kom ind i det lille felt. Her forsøgte Spirrevippen Jacob Lind at få fat på den, men blev hægtet. Stor jubel. Der må være straffespark mente alle….på nær en mand - og det er ham der bestemmer: Dommeren.

Det gik spillerne lidt på – og det udnyttede AB Tårnby. Et flot opspil i deres venstre side i det 30. min kom bolden indover langs jorden. Her stod en spiller i vores bagerste rum og satte indersiden på og sendte bolden via stolpen i kassen – 1-0 – ufortjent? Tja….den kloge narrer den mindre kloge.

Der var stor frustration og nu ville dommeren for alvor være med og han uddelte flere advarsler. Måske skulle han lige have taget temperaturen på kampen. 

2. halvleg

Heldigvis fortsatte drengene med at tro på det. Vi havde meget spil, men når vi nåede den sidste tredjedel at banen var der lukket af. Et utroligt klogt AB Tårnbyhold holdt os væk fra at få de helt store chancer og vi begyndte at tvivle på at vi kunne få det forløsende mål der bragte balance i kampen.

Men nu satte Kim K sin søn – ”EK” - på banen. Han har jo en fantastisk sparketeknik og det skulle der kapitaliseres på. I det 73. min. fik vi et frispark udenfor feltet – dog lidt langt fra mål.

Men ”EK” sendte en klinisk aflevering indover alle i feltet og ramte ”Goalhitter” Frederik der satte indersiden på og så stod det 1-1.

Stor jubel og nu var troen på en flot hjemmeafskedsgave til Kim.

Det bølgede frem og tilbage og nu kom AB Tårnby 10-20 meter længere frem på banen. Desværre var de bedre til at udnytte det de fik og det gik galt i det 83. min. Igen et flot opspil og bolden indover. Her steg en Tårnby spiller i vejret og headede bolden i nettet via tværribben – uha…. stolperne var ikke med os denne dag.

Der blev kæmpet, men gassen var gået af drengene og kampen sluttede med en 2-1 sejr – med lidt mere held så kunne vi godt have fået et enkelt point, men sådan er fodbold.

Som sagt spillede vi en flot kamp og bl.a. Fisch spillede måske en af sine bedste kampe. Men kampens spiller blev Rasmus Thomsen der løste en bunden opgave til perfektion. Årsagen til at han fik den var bl.a. at det var Kim K der skulle kåre kampens spiller – Thomsen – der havde fået en bunden opgave løste den til perfektion - noget som kun få vidste.

Men nu Kim havde mikrofonen så havde jeg jo lanceret, at der var mulighed for at stille spørgsmål omkring hele hans tid som cheftræner og hvad der nu skulle ske. Det svarede han velvilligt på og en erkendtlighed fik han også. Det skete da nestor på det legendariske 66-hold Søren P tog mikrofonen og fortalte om de oplevelser 66-holdet havde haft og han nævnte bl.a. turene til Sønderborg og Bornholm som højdepunkter.

Tilbage er der bare at sige tak til Kim for de mange gode oplevelser vi har haft igennem mange år inden det hele slutter med en udekamp på lørdag mod Skovshoved.

0-1            29. min.     AB Tårnby
1-1            73. min.     Frederik
1-2            83, min.     AB Tårnby

Gule kort:                   Fisch, Bjerre og Holden

Opstilling:

Målmand: Bjerre
Forsvar:  Kristian, Fisch, Søberg og Dennis Lind (ud 69)
Midtbane: Jacob Lind, Weiss (ud 82), Conrad (ud 58), Thyge og Thomsen
Angreb: Frederik
Bænken:  ”EK” (ind 58), Holden (ind 69) og Danny (ind 82)

StillingHerre-DS 2021-22 • Pulje 2

Pos. Hold Kampe V U T Point
1 AB Tårnby 27 18 6 3 60
2 Tårnby FF 27 15 6 6 51
3 Holbæk B&I 27 13 6 8 45
4 KFUM 27 12 7 8 43
5 B 1908 27 9 7 11 34
6 GVI 27 9 7 11 34
7 LSF 27 9 7 11 34
8 Køge Nord FC 27 9 2 16 29
9 Skovshoved IF 27 6 8 13 26
10 Ringsted IF 27 3 8 16 17
Luk