Menu

U12-pigerne vinder Talentstævne 2023

image
Dan Iversen
22. august 2023 kl. 11:20
Efter forårets triumf på Mads Pige Cup, var det en flok forventningsfulde piger der fredag middag satte kursen mod Talentstævnet i Stensballe, der også betegnes som "Det uofficielle DM".

U12-pigerne vinder Talentstævne 2023

Efter forårets triumf på Mads Pige Cup, var det en flok forventningsfulde piger der fredag middag satte kursen mod Talentstævnet i Stensballe, der også betegnes som "Det uofficielle DM". Den stærkt besatte U12-række, havde deltagelse af i alt 16 hold, der var delt ind i 4 puljer. Efter de 3 indledende kampe i puljen, ville de 2 bedste hold gå videre til kvartfinalerne, og der var derfor ikke plads til mange fejltrin, hvis forventningerne om videre avancement i den sjove del af turneringen, skulle indfries.

Smørum-pigerne var dog klar fra start, og gjorde rent bord i puljen med 3 sejre, og en målscore på 14-1. Herefter ventede det Sønderjyske talentsamarbejde Sønderjylland FP, der samler de dygtigste piger fra en række klubber i regionen. LSF lagde ud som lyn og torden, og afgjorde reelt kampen inden for de første 5 minutter, hvorefter pigerne var foran 3-0. Herefter stabiliserede opgøret sig noget qua reglen om, at et mandskab der er nede med 3 mål, må skifte en ekstra markspiller på banen. Kampen endte 5-2 og pigerne kunne derfor se frem mod en semi-finale mod det meget ambitiøse FCM-projekt Guldminen. Guldminen var ligesom LSF ubesejret før semi-finalen, og havde vundet deres kvartfinale 5-0, så der var lagt op til et spændende opgør, der blev overværet af mange fodboldinteresserede gæster ved stævnet. Semifinalen levede op til forventningerne, med teknisk baseret flot spil fra begge mandskaber, der stod rigtig godt til hinanden. Heldigvis viste Smørum-pigerne sig, at være de bedste på dagen, og stod efter kampen tilbage med en 3-0 sejr.

I finalen var modstanderne de velkendte rivaler fra Greve, der havde avanceret efter en nervepirrende straffesparkskonkrurrence, mod Madsby-finalisterne fra Dalum. Smørum-pigerne satte sig hurtigt på opgøret, og kontrollerede gennem samtlige 2 x 20 minutter kampen. Smørum-pigerne skabte chancer kampen igennem, og tillod samtidig ikke Greve egentlig etableret angrebsspil, hvorfor modstanderholdet måtte nøjes med enkelte omstillinger. Ved slutfløjt var stillingen 3-0 til LSF og pigerne kunne derfor løfte pokalen og høste velfortjente præmier, efter et særdeles velafviklet stævne.

Luk